Advertisement
If you have a new account but are having problems posting or verifying your account, please email us on [email protected] for help. Thanks :)
Hello all! Please ensure that you are posting a new thread or question in the appropriate forum. The Feedback forum is overwhelmed with questions that are having to be moved elsewhere. If you need help to verify your account contact [email protected]

New Channels [NO DISCUSSION -NAME / FREQUENCY/ LCN / LAUNCH DATE ONLY]

1111214161746

Comments

  • Registered Users Posts: 22 ronanb78


    Whats the story with the Food network and the travel channel?
    Both are gone a few days and the +1's too????


  • Registered Users Posts: 3,905 ✭✭✭steveon


    ronanb78 wrote: »
    Whats the story with the Food network and the travel channel?
    Both are gone a few days and the +1's too????
    Both have moved to the following freq

    12382.00 H DVB-S QPSK 27500


  • Registered Users Posts: 4,751 ✭✭✭Ste-


    Does anyone using tvheadend and the sky guide have the listing number for the travel channel ?


  • Closed Accounts Posts: 40,061 ✭✭✭✭Harry Palmr


    EPG now shows Smithsonian and Smithsonian HD, still in FTA mode but we're getting there slowly!


  • Registered Users Posts: 13,977 ✭✭✭✭Johnboy1951


    EPG now shows Smithsonian and Smithsonian HD, still in FTA mode but we're getting there slowly!

    SID 51110 is 1920x1080
    SID 7100 is the same except it carries no video presently

    Or maybe you are referring to some other SID?


  • Advertisement
  • Registered Users Posts: 819 ✭✭✭corm500


    EPG now shows Smithsonian and Smithsonian HD, still in FTA mode but we're getting there slowly!

    Coming to Freesat next Tuesday. Channel 175.


  • Registered Users Posts: 1,414 ✭✭✭mackersdublin


    corm500 wrote: »
    Coming to Freesat next Tuesday. Channel 175.

    And Sky 195 http://www.smithsonianchannel.co.uk/


  • Registered Users Posts: 8,024 ✭✭✭batistuta9


    Ste- wrote: »
    Does anyone using tvheadend and the sky guide have the listing number for the travel channel ?

    198


  • Registered Users Posts: 7,809 ✭✭✭Tigerandahalf


    DMAX channel coming to freesat. Channel 150.
    .....
    DMAX (Channel 150)

    We're over the moon to announce that DMAX is now available on Freesat; the home for those who have a passion for survival, extreme lives, motoring and comedy. And we're even more excited for the new shows the channel has in store for us over the next couple of months. Get ready for hilarious animated comedy, adrenaline pumping reality series and appearances from our beloved Bear Grylls.
    .......
    https://www.broadbandtvnews.com/2019/01/10/dmax-uk-to-drop-encryption-replaces-travel-channel/

    I do wonder if we will see all of Discovery's channels on fta at some stage, perhaps including eurosport.


  • Moderators, Regional South East Moderators Posts: 3,584 Mod ✭✭✭✭St Senan


    DMAX channel coming to freesat. Channel 150.
    .....
    DMAX (Channel 150)

    We're over the moon to announce that DMAX is now available on Freesat; the home for those who have a passion for survival, extreme lives, motoring and comedy. And we're even more excited for the new shows the channel has in store for us over the next couple of months. Get ready for hilarious animated comedy, adrenaline pumping reality series and appearances from our beloved Bear Grylls.
    .......
    https://www.broadbandtvnews.com/2019/01/10/dmax-uk-to-drop-encryption-replaces-travel-channel/

    I do wonder if we will see all of Discovery's channels on fta at some stage, perhaps including eurosport.


    Dmax is already on Freesat and FTA since 16th of January.


  • Advertisement
  • Registered Users Posts: 1 emmagcharlotte


    Mod: I have to regard this as a spam post and delete it. Sorry poster. There may be an appropriate forum elsewhere on Boards to ask the question but you can’t do it on an unrelated thread


  • Registered Users Posts: 7,809 ✭✭✭Tigerandahalf


    Navarre wrote: »
    Dmax is already on Freesat and FTA since 16th of January.

    There is also a +1 channel there.


  • Registered Users Posts: 1,220 ✭✭✭Kalyke


    MOD:Deleted
    I think you may be lost....




  • According to the Sky Community forums,the Smithsonian Channel launched this morning on Sky on 195 and 889.I'm at work so cant check mine so hoping that it launched in Ireland too!


  • Registered Users Posts: 14,822 ✭✭✭✭First Up


    zorro2566 wrote:
    According to the Sky Community forums,the Smithsonian Channel launched this morning on Sky on 195 and 889.I'm at work so cant check mine so hoping that it launched in Ireland too!


    Yep, there on both.




  • Thats great,there looks to be some quality documentaries on it! Thanks.


  • Closed Accounts Posts: 40,061 ✭✭✭✭Harry Palmr


    Freesat 175 in HD, no SD other than FTA as far as I can tell.

    edit - the FTA SD is missing.

    But I did spot BBC One sailing under the EPG name ETV1

    Showcase is back FTA it'll be on 163 freesat I think


  • Registered Users Posts: 819 ✭✭✭corm500


    Added to Freesat epg now in HD channel 175. Picture quality looks great.


  • Registered Users Posts: 13,977 ✭✭✭✭Johnboy1951


    Freesat 175 in HD, no SD other than FTA as far as I can tell.

    edit - the FTA SD is missing.

    But I did spot BBC One sailing under the EPG name ETV1

    Showcase is back FTA it'll be on 163 freesat I think

    Thanks for the Edit ....... was unable to see an SD version :D


  • Registered Users Posts: 13,977 ✭✭✭✭Johnboy1951


    I notice SID 7100 is still showing a blank/black screen ...... it previously had shown some Freesports in HD and also some Smithsonian content while that was testing.

    Anyone got an indication what might be planned for this?


  • Advertisement
  • Registered Users Posts: 2,881 ✭✭✭kooga


    did smithsoninan appear on the irish sky epg?
    thanks


  • Registered Users Posts: 8,251 ✭✭✭dublinman1990


    I just found an asian news channel testing in HD after doing a rescan. It is called CGTN HD.

    Here are some details.

    SID: 53151

    Frequency: 11226

    Symbol Rate: 23000

    Polarisation: Vertical

    The picture on it look's fantastic. The channel is in the English language.

    https://twitter.com/a516digital/status/1095098747812487169


  • Closed Accounts Posts: 40,061 ✭✭✭✭Harry Palmr


    Beijing propaganda! Probably. I'm struck by how many news channels are HD when general entertainment ones usually are not.


  • Registered Users Posts: 819 ✭✭✭corm500


    Beijing propaganda! Probably. I'm struck by how many news channels are HD when general entertainment ones usually are not.

    It’s weird that Sky News is one of the few that are SD on FTA. Surely they will have to bite the bullet eventually.


  • Registered Users Posts: 5,840 ✭✭✭JDxtra


    corm500 wrote: »
    It’s weird that Sky News is one of the few that are SD on FTA. Surely they will have to bite the bullet eventually.

    Yes, very odd - Bloomberg, CNN, BBC News, RT, Al Jazeera, France 24, TRT are all FTA in HD. Sky News looks awful in comparison. Yet they broadcast in HD on YouTube.


  • Registered Users Posts: 14,822 ✭✭✭✭First Up


    kooga wrote:
    did smithsoninan appear on the irish sky epg? thanks


    Yes


  • Registered Users Posts: 650 ✭✭✭lgs 4


    I just found an Asian news channel testing in HD after doing a rescan. It is called CGTN HD.

    Here are some details.

    SID: 53151

    Frequency: 11226

    Symbol Rate: 23000

    Polarisation: Vertical

    The picture on it look's fantastic. The channel is in the English language.

    https://twitter.com/a516digital/status/1095098747812487169

    The HD version has been on Astra 1KR 11651 H SR 27500 for two years


  • Registered Users Posts: 939 ✭✭✭Trevord


    corm500 wrote: »
    It’s weird that Sky News is one of the few that are SD on FTA. Surely they will have to bite the bullet eventually.

    $ky are not in the habit of giving away much for free.


  • Registered Users Posts: 819 ✭✭✭corm500


    JDxtra wrote: »
    Yes, very odd - Bloomberg, CNN, BBC News, RT, Al Jazeera, France 24, TRT are all FTA in HD. Sky News looks awful in comparison. Yet they broadcast in HD on YouTube.

    I know, I find myself switching over to Youtube to watch it instead of the satellite feed.


  • Advertisement
  • Registered Users Posts: 18,069 ✭✭✭✭fryup


    tuned in smithonian last night...picture quality is the best i've seen yet from a TV channel....almost 4k


This discussion has been closed.
Advertisement