Advertisement
How to add spoiler tags, edit posts, add images etc. How to - a user's guide to the new version of Boards
Mods please check the Moderators Group for an important update on Mod tools. If you do not have access to the group, please PM Niamh. Thanks!

Leixlip commute

Comments



  • Route: N4 (road)->Chapelizod->Quays

    Time: 06.40-07.20
    Total time: 42 mins
    Time to N4: 10mins
    Time to quays: 30min (total)

    Clothes: jeans, technical top, rainjacket
    Weather: 9-10*C, slight tailwind
    Effort made: moderate to hard
    Sweat levels: excessive
    Swear levels: zero

    Incidents of note: hit a massive pothole hidden in shadow by the Four Courts. Enough force to release one clasp of the pannier and make me wonder if I'd buckled the wheel.




  • Route: Quays->N4

    Time: 16.40-17.50 (incl. shop stop)
    Total time: 60 mins
    Time to N4: 12.5mins
    Time to Leixlip: 45min (total)

    Clothes: jeans, technical top, rainjacket
    Weather: 9-10*C, strong tailwind in places
    Effort made: hard
    Sweat levels: excessive
    Swear levels: zero

    Incidents of note:




  • Route: N4 (road)->Quays

    Time: 07.20-08.05
    Total time: 45 mins
    Time to N4: 10mins
    Time to quays: 35min (total)

    Clothes: lycra shorts, lycra SS top, rainjacket
    Weather: 8*C, no wind
    Effort made: moderate
    Sweat levels: high
    Swear levels: zero




  • Route: Lucan->Strawberry beds (Knockmaroon)->Quays

    Time: 06.40-07.30
    Total time: 50 mins
    Time to N4: 10mins
    Time to quays: 40min (total)

    Clothes: lycra shorts, lycra SS top, light jacket, gilet, leg/arm warmers
    Weather: 9*C, no wind
    Effort made: moderate
    Sweat levels: moderate
    Swear levels: zero

    Incidents of note: Knockmaroon Hill was a silly choice. Tailback all the way down, cost me a few minutes as there's no room to filter. Next time I'll divert through the Park. Beds far more pleasant than N4.




  • Route: Quays->Park->Strawberry Beds->St Catherine's Park

    Time: 16.15-17.30 (incl. shop and pick-up stops)
    Total time: 80 mins
    Time to end of Quays: 10mins
    Time to Leixlip Main St: 50min (total)

    Clothes: lycra shorts, lycra SS top, light jacket, gilet, leg/arm warmers
    Weather: 10*C
    Effort made: moderate
    Sweat levels: moderate
    Swear levels: zero


  • Advertisement


  • Route: Lucan->Strawberry beds->Park->Quays

    Time: 06.30-07.20
    Total time: 50 mins
    Time to N4: 10mins
    Time to quays: 40min (total)

    Clothes: lycra shorts, LS base layer, heavy jacket, gilet, leg warmers, big gloves
    Weather: 1*C, no wind
    Effort made: moderate-hard
    Sweat levels: light
    Swear levels: zero

    Incidents of note:




  • Time: 06.30-07.20
    Total time: 50 mins
    Time to N4: 10mins
    Time to quays: 40min (total)

    Clothes: lycra shorts, LS base layer, heavy jacket, gilet, leg warmers, big gloves
    Weather: 0*C, no wind
    Effort made: moderate
    Sweat levels: light
    Swear levels: light

    Incidents of note: one eejit overtook with a very tight squeeze against the oncoming traffic along Strawberry Beds, only to come to a crawl about 200m later because he was turning up onto the R121. :rolleyes:




  • Route: Quays->Park->Strawberry Beds->St Catherine's Park

    Time: 16.15-17.15
    Total time: 60 mins
    Time to end of Quays: 9mins
    Time to Leixlip Main St: 50min (total)

    Clothes: lycra shorts, lycra SS top, light jacket, gilet, leg/arm warmers
    Weather: 7*C, light rain, slight headwind
    Effort made: moderate
    Sweat levels: moderate
    Swear levels: zero




  • Route: Lucan->Strawberry beds->Park->Quays

    Time: 06.30-07.20
    Total time: 52 mins
    Time to N4: 10mins
    Time to quays: 42min (total)

    Clothes: lycra shorts, jersey, light jacket, gilet, leg warmers, light gloves
    Weather: 6*C, light rain
    Effort made: moderate (tired)
    Sweat levels: zero
    Swear levels: zero

    Incidents of note:




  • Route: Quays->Park->Strawberry Beds->St Catherine's Park

    Time: 16.20-17.20
    Total time: 60 mins
    Time to end of Quays: 12mins
    Time to Leixlip Main St: 52min (total)

    Clothes: lycra shorts, jersey, light jacket, gilet, leg warmers
    Weather: 13*C, light rain, gusty headwind
    Effort made: moderate
    Sweat levels: light
    Swear levels: zero

    Noticeable leaving 20mins later than normal how much heavier the car traffic is, and how you encounter more people doing stupid things to 'save time'.

    Took the long loop around St Catherine's Park. Great to see the BMX track, but no point in taking that route for time - too many harsh speed bumps.


  • Advertisement
Advertisement