Boards.ie uses cookies. By continuing to browse this site you are agreeing to our use of cookies. Click here to find out more x
Post Reply  
 
Thread Tools Search this Thread
01-06-2019, 11:18   #1
mrwish
Registered User
 
mrwish's Avatar
 
Join Date: Sep 2016
Posts: 9
Sharp Combo TV in Lidl

Just in case this might be useful for anyone.

They're selling this Sharp 32" TV in Lidl this week for €179.99 - https://www.lidl.ie/en/special-offer...rticleId=19670

They've got the same one on offer in the UK, and when I went into Lidl the other day I saw the box showing it as Saorview (as well as Freeview HD DVB-T2) certified, but also the specs mention it having a DVB-S2 (satellite) tuner - also confirmed on that page on the Lidl website.

Quote:
HD Tuner DVB-T/T2/C/S/S2 (MPEG4 + HEVC/H.265)
Might be worth it for anyone after a fairly cheap TV that will do both Irish (DTT) and UK (satellite) free channels.

I'm not sure what the user interface is like on Sharp TVs and what it's like flicking between the Digital Terrestrial and Satellite inputs.
mrwish is offline  
Advertisement
01-06-2019, 11:49   #2
Johnboy1951
Registered User
 
Johnboy1951's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 11,202
Quote:
Screen resolution: 1,366 x 768 pixels
https://www.lidl.co.uk/en/MiddleofLi...rticleId=22686

That would put me off TBH ..... I would want a Full HD screen if buying these days.
Johnboy1951 is offline  
01-06-2019, 14:20   #3
The high horse brigade
Registered User
 
The high horse brigade's Avatar
 
Join Date: Nov 2016
Posts: 3,316
Quote:
Originally Posted by Johnboy1951 View Post
https://www.lidl.co.uk/en/MiddleofLi...rticleId=22686

That would put me off TBH ..... I would want a Full HD screen if buying these days.
You won't notice the difference between 720p and 1080p on a 32 inch screen TBH
The high horse brigade is offline  
(2) thanks from:
02-06-2019, 00:54   #4
winston_1
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 1,521
Send a message via Yahoo to winston_1
A similar spec Sharp set is sold in some Asda in the UK. LC-F15432 series. I had one for a week before returning it.

2 problems.

1. I could not re order the satellite channels. Neither Asda helpline or UMC (the actual manufacturer) could help. One day before returning it I sat down to try to solve it. The answer was to set it up in Irish mode, not UK. I imagine it is disabled in the UK mode to stop one re ordering Freeview channels. Crap idea.

2. I stored over 1000 satellite channels over 4 satellites using a diseqc switch. It then became intolerably slow. Ask it to change channel and nothing happened for maybe half a minute.
winston_1 is offline  
Post Reply

Quick Reply
Message:
Remove Text Formatting
Bold
Italic
Underline

Insert Image
Wrap [QUOTE] tags around selected text
 
Decrease Size
Increase Size
Please sign up or log in to join the discussion

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search



Share Tweet