Advertisement
Boards are fundraising to help the people of Ukraine via the Red Cross at this horrific time. Please donate and share if you can, you will find the link here. Many thanks.

2001 Seat Toledo Crash Sensor Code

  • 09-04-2014 8:40pm
    #1
    Registered Users Posts: 876 ✭✭✭ Randyleprechaun


    Father in laws car showing the codes as in attached pictures.

    The crash sensors have been replaced, fault codes erased but light comes back on again straight away.

    Anyone got any ideas or pointers as to what the next step should be.

    Thanks


Comments

  • Registered Users Posts: 1,651 ✭✭✭ Chimaera


    I'd take a close look at the wiring based on that - short is probably short to ground. A scan with a VAG specific scan tool may give you more information too. Why were the sensors replaced in the first place?


  • Registered Users Posts: 876 ✭✭✭ Randyleprechaun


    Chimaera wrote: »
    I'd take a close look at the wiring based on that - short is probably short to ground. A scan with a VAG specific scan tool may give you more information too. Why were the sensors replaced in the first place?

    Sensors were v replaced to try to b eradicate the problem


  • Registered Users Posts: 203 ✭✭ 88manta


    Was the car crashed and repaired?

    Someone join wires badly somewhere?


  • Registered Users Posts: 876 ✭✭✭ Randyleprechaun


    88manta wrote: »
    Was the car crashed and repaired?

    Someone join wires badly somewhere?

    no. There was no crash or any repairs done prior to the light coming on.


  • Registered Users Posts: 9,636 Plug


    Two separate circuits short to ground or live. Check all fuses first. Suspect RCM Restraint control module or wiring. If both sensors have separate circuits it could be the RCM playing up.
    If someone can upload a wiring diagram and I could have a look.


  • Advertisement
  • Registered Users Posts: 876 ✭✭✭ Randyleprechaun


    Progress report:

    ABS control module was tested by someone Who's into airbag systems supposedly. I didn't bring it to him,someone else did. He said it was fine.

    I checked the wiring to each sensor from control module to socket at sensor. All are continuous with no breaks. Checked with a meter. The ground wire is connected to ground and the other is not shorting to ground.

    Tried scanning with the sensors removed and no new codes showed up.....!!!!!!

    Does anyone know if the sensors can be checked with multi meter ie. measuring resistance. Both are reading the same resistance and two second hand on es got in scrapyard have c the same resistance as the two original on es.

    I'm working on getting a wiring diagram. Should have it tomorrow maybe

    Any help appreciated.


  • Registered Users Posts: 876 ✭✭✭ Randyleprechaun


    Job done.

    Turns out that the so called specialist that tested the control module didn't know what he was at. Got a module and two sensors out of an off the road car and all is now good.


  • Registered Users Posts: 876 ✭✭✭ Randyleprechaun


    Job done.

    Turns out that the so called specialist that tested the control module didn't know what he was at. Got a module and two sensors out of an off the road car and all is now good.


Advertisement