ARITECH CS-350. - boards.ie
Boards.ie uses cookies. By continuing to browse this site you are agreeing to our use of cookies. Click here to find out more x
Post Reply  
 
Thread Tools Search this Thread
06-06-2012, 16:50   #1
realplayer
Registered User
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 8
ARITECH CS-350.

My house alarm is an ARITECH CS-350 (DK 3403). It was installed around June 2000. It has worked very well. For last 3 months I was getting a 'low battery' alert. A couple of nights ago there was an ESB outage here in Clonsilla, the alarm sounded and I entered the disarm code and it stopped ringing. The power came on and then off again. I re-entered the disarm code and this time it would not stop ringing. As it was the middle of the night I had to stop the ringing, so I removed the panel cover and pulled out a small electrical plug from the panel. The noise stopped.

The next morning with the power back on I put the plug back in place and tried to arm the system but failed. I kept getting the message displayed 'open zone(s)' and 'panel tamper'. I have the original engineer's code, but nothing I do will let me re-arm the alarm. Any suggestions would be appreciated
realplayer is offline  
Advertisement
06-06-2012, 17:17   #2
lgk
Registered User
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 211
1. Buy and fit a new battery in the control panel
2. Replace the control panel properly (engaging the sprung micro switch)
lgk is offline  
06-06-2012, 17:52   #3
fred funk }{
Registered User
 
fred funk }{'s Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Dublin
Posts: 4,320
Sounds like it has reverted to factory settings. User code is 1122 and engineer code is 1278. Power it back up and enter 1122 see if it disarms.
fred funk }{ is offline  
06-06-2012, 18:55   #4
KoolKid
Moderator
 
KoolKid's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Dublin
Posts: 16,439
Quote:
Originally Posted by realplayer View Post

I kept getting the message displayed 'open zone(s)' and 'panel tamper'. I have the original engineer's code, but nothing I do will let me re-arm the alarm. Any suggestions would be appreciated
Try open & close the panel lid. You should hear the tamper spring click closed as you put the lid on.
KoolKid is offline  
07-06-2012, 15:20   #5
realplayer
Registered User
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 8
Thanks for your help. I found the Installation Instructions manual left behind by the original engineer. To cut a long story short I managed to muddle through the Engineer's Menu and for the moment anyway I am able to arm and disarm the system. Fingers crossed.
realplayer is offline  
Advertisement
07-06-2012, 15:23   #6
KoolKid
Moderator
 
KoolKid's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Dublin
Posts: 16,439
Sounds like you did OK. Any problems give us a shout.
KoolKid is offline  
Post Reply

Quick Reply
Message:
Remove Text Formatting
Bold
Italic
Underline

Insert Image
Wrap [QUOTE] tags around selected text
 
Decrease Size
Increase Size
Please sign up or log in to join the discussion

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search



Share Tweet