Any Big Skype Users Here? - boards.ie
Boards.ie uses cookies. By continuing to browse this site you are agreeing to our use of cookies. Click here to find out more x
Post Reply  
 
Thread Tools Search this Thread
29-04-2005, 15:27   #1
aaronc
Registered User
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 182
Any Big Skype Users Here?

Hi,

I've been asked to try and find somebody that uses Skype regularly for a telephone interview by one of the national newspapers.

Any candidates?

Aaron
aaronc is offline  
Advertisement
29-04-2005, 15:29   #2
Terra
Registered User
 
Join Date: Apr 2000
Location: Dublin, Ireland
Posts: 211
Yep I use skype all the time, mostly to call my girlfriend who is abroad.

Much cheaper the buying phone cards.

Actually now I use it for nearly all my calls apart from calling mobiles.
Terra is offline  
29-04-2005, 16:58   #3
causal
Registered User
 
causal's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: NullPointerException Location: NullPointerExceptio
Posts: 1,183
Quote:
Originally Posted by aaronc
...uses Skype regularly for a telephone interview by one of the national newspapers.
I wonder if the report will read something like this...

Interviewer: "How do you find the call quality using Skype?"
Interviewee: "It's ffine m st of thhe t me but ssom imes there is subbsstantial lag du ng the ccaalll and often you wwilil get ssomme eecchhoo and dropped calls <beep-beep> <beep-beep> <call-ends>


causal
causal is offline  
29-04-2005, 17:09   #4
Debbio69
Registered User
 
Debbio69's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 109
2 i use it

we use skpye phones in the office here for calling suppliers an such, never had any echoein problems with it.
skype will be bringin out a new cordless version supposed to be out for the summer
Debbio69 is offline  
29-04-2005, 17:10   #5
causal
Registered User
 
causal's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: NullPointerException Location: NullPointerExceptio
Posts: 1,183
This cordless dualphone ?

causal
causal is offline  
Advertisement
29-04-2005, 17:37   #6
Debbio69
Registered User
 
Debbio69's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 109
eh

it cud possibly be our voip rep sed it was only available in usa. he's fobbin me off
Debbio69 is offline  
29-04-2005, 18:54   #7
causal
Registered User
 
causal's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: NullPointerException Location: NullPointerExceptio
Posts: 1,183
It's been available at this UK site since last year.
I see now that an Irish company also have it here

Pricey and proprietary (bar the DECT part) products. €120 for one handset and €70 per additional handset.
wtf I bought a good quality quad set from Argos for €180; and they can be bought for a lot cheaper than that.

tbh I don't have much to say in principal for Skype coz they use proprietary protocols rather than standards (like SIP, H.323). While they're an easy route for free interent calls (which is actually possible on a much bigger scale with VoIP companies), I don't use skype anymore, nor do they get my money - that goes to companies like Blueface and Grandstream, companies that employ/support standards in their 'product'. But hey, that's just me

causal
causal is offline  
29-04-2005, 19:29   #8
Cabaal
Cat Herding Mod
 
Cabaal's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Authoritarian Inc
Posts: 21,520
I started off with Skype, found it good and was handy for ringing PC 2 PC but moved over to blueface as I wanted to be able to use a normal phone and have a 051 nunber

Overall quality was good, damn shame I still have a balance of €8 to use up on my skype account still
Cabaal is offline  
29-04-2005, 19:33   #9
causal
Registered User
 
causal's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: NullPointerException Location: NullPointerExceptio
Posts: 1,183
LOL, I had just under €2 left on mine but used it up nicely on an hour+ long conference call to the U.S.

Phone some support line and then put them on hold for ages

causal
causal is offline  
Advertisement
29-04-2005, 20:41   #10
oscarBravo
Administrator
 
oscarBravo's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: Westport
Posts: 20,796
Quote:
Originally Posted by Debbio69
it cud possibly be our voip rep sed it was only available in usa. he's fobbin me off
Whoah. Looks like what, 5-6% packet loss? Couldn't be good for VoIP.
oscarBravo is offline  
30-04-2005, 10:14   #11
WillieFlynn
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 299
I to used to use skype to talk to friends in the US, China and so on, but always found that the quality wasn't quite there.

However since trying blueface with a hardware ATA rather than a softphone, Aaron will be happy to know that I won't be going back to using skype anytime soon........

Willie.
WillieFlynn is offline  
Post Reply

Quick Reply
Message:
Remove Text Formatting
Bold
Italic
Underline

Insert Image
Wrap [QUOTE] tags around selected text
 
Decrease Size
Increase Size
Please sign up or log in to join the discussion

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search



Share Tweet