Boards.ie uses cookies. By continuing to browse this site you are agreeing to our use of cookies. Click here to find out more x
Post Reply  
 
Thread Tools Search this Thread
13-04-2012, 10:14   #1
OmegaRed
Registered User
 
OmegaRed's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Everywhere! No really, Works sends me everywhere!
Posts: 598
Send a message via MSN to OmegaRed
Windows Media Player 11 not playing .avi (Codecs)

Hi Guys,

I did a fresh install of Visat (x64) over the weekend and went to play some of my avi files last night. Forgot that I hadn’t installed any codecs for media player 11 so went off and got the usual klite codec pack (64 bit version). Installs fine but still I am just getting sound with no video. Klite doesn’t seem to be working. (uninstalled and re-installed it several times) I did a search for other codec packs and I’ve installed a few (Vista codec pack, All-in-1, Shark, x64 Codecs) and still nothing.

It’s a bit odd as I always remember klite doing the job after a fresh install. Can anyone suggest a resolution? Is there a setting in media player 11 I need to turn on or active the klite codec pack?

I don’t want to use VLC or another player as my media centre remote won’t work with them, so really want to get media player working. Any help would be great!
OmegaRed is offline  
Advertisement
13-04-2012, 11:04   #2
yoyo
Moderator
 
yoyo's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Dublin 6
Posts: 9,414
Quote:
Originally Posted by OmegaRed View Post
Hi Guys,

I did a fresh install of Visat (x64) over the weekend and went to play some of my avi files last night. Forgot that I hadn’t installed any codecs for media player 11 so went off and got the usual klite codec pack (64 bit version). Installs fine but still I am just getting sound with no video. Klite doesn’t seem to be working. (uninstalled and re-installed it several times) I did a search for other codec packs and I’ve installed a few (Vista codec pack, All-in-1, Shark, x64 Codecs) and still nothing.

It’s a bit odd as I always remember klite doing the job after a fresh install. Can anyone suggest a resolution? Is there a setting in media player 11 I need to turn on or active the klite codec pack?

I don’t want to use VLC or another player as my media centre remote won’t work with them, so really want to get media player working. Any help would be great!
Sounds like a broken codec, you could try Codec Tweak Tool to fix/repair dodgy/broken ones.
You can also try manually installing Divx/Xvid from here

Nick
yoyo is offline  
13-04-2012, 13:15   #3
Torqay
Closed Account
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 5,807
Quote:
Originally Posted by OmegaRed View Post
so went off and got the usual klite codec pack (64 bit version).
Install the 32-bit codec pack. You'd only need 64-bit codecs with the 64-bit version of WMP (yes, there are two and the 32-bit version of WMP is default).

Quote:
Originally Posted by OmegaRed View Post
I don’t want to use VLC or another player as my media centre remote won’t work with them
Nothing wrong with the portable version for testing.

Quote:
Originally Posted by OmegaRed View Post
I am just getting sound with no video.
We had a case here recently, where DirectDraw was not available. Better check with DXDIAG.

Last edited by Torqay; 13-04-2012 at 15:56.
Torqay is offline  
13-04-2012, 18:21   #4
OmegaRed
Registered User
 
OmegaRed's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Everywhere! No really, Works sends me everywhere!
Posts: 598
Send a message via MSN to OmegaRed
installed the DivX codec and the standard pack and now its working!

Thank you very much guys!
OmegaRed is offline  
Post Reply

Quick Reply
Message:
Remove Text Formatting
Bold
Italic
Underline

Insert Image
Wrap [QUOTE] tags around selected text
 
Decrease Size
Increase Size
Please sign up or log in to join the discussion

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search



Share Tweet