Boards.ie uses cookies. By continuing to browse this site you are agreeing to our use of cookies. Click here to find out more x
Post Reply  
 
 
Thread Tools Search this Thread
06-11-2009, 18:38   #61
Jackobyte
Registered User
 
Jackobyte's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Agloe, New York
Posts: 6,404
Quote:
Originally Posted by comfort View Post
I have a 60GB PS3 and the hard drive has failed, message saying its corrupt. Everytime I turn it on it tells me this and asks me to format the drive to which I say yes and after that it restarts etc and then comes up with the message again. Is there any hope for the drive or does it mean a new drive. Also is there any way you can connect 2 PS3's together to transfer data from 1 drive to another ? Many thanks for taking the time to answer these.
There might have been some hope until you formated the drive, now you've lost all your data, everything...
Jackobyte is offline  
Advertisement
09-11-2009, 12:14   #62
comfort
Registered User
 
comfort's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Cork
Posts: 6
Send a message via ICQ to comfort
Thank you Jackobyte for your reply, but what I wanted to know is this.
The drive that was formatted - Is it of any use now for the PS3 ?
The second question has nothing to do with the first.
Can u connect 2 PS3's together and transfer everything or do you need to backup and restore ?
I hav 3 PS3's in the house, well 4 really as 1 is the one with the HDD problem (question 1). Many thanks again. Oh yeah, the reason for the second question is that I have bought a 320GB (5400 rpm) HDD for the PS3 and I want to use it for my PS3 and use the 60GB out of my PS3 into the PS3 that has the drive that no longer works !
comfort is offline  
21-11-2009, 13:47   #63
crazy angel
Registered User
 
crazy angel's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 647
hey, my ps3 just showed the YLOD. is there anyway of fixing it without sending it to sony? or even saving my data. there was a different harddrive in it to the one it came with originally. any help would be appreciated, thanks.
crazy angel is offline  
23-11-2009, 13:30   #64
Senenpeter
Registered User
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 28
***Yellow Light of Death!!!!***

Own a 60G PS3, old model (purchased on HMV Grafton st at midnight some rainy evening in Nov 06!)

Installed the latest PS3 update on Friday, 3.10 I think, was in the middle of COD5:MW2 then suddenly it crashed, saying I need to shut down the PS3 properly or the hard drive will become corrupt.

Then it didn't turn on at all. Its the standard yellow blink followed by flashing red light when I tried.

Before I ship it off (attempt the complex youtube fix with heat gun) did any one else have this problem in the last week since the update/playing MW2? There are some other guys who have on the playstation forums.

This sucks big time
Senenpeter is offline  
25-11-2009, 14:38   #65
scange01
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 33
Quick question, I have recently found out that you can have different PSN accounts for the different regions.

Can US and JPN region downloads, ie PS1 games, work on a PAL console?
How do you set up a JPN one?
And do many of the JPN games have English options for subtitles/voices? Subtitles would do though
scange01 is offline  
Advertisement
26-11-2009, 11:56   #66
Blackdagger
Registered User
 
Blackdagger's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Palmerstown
Posts: 9
For those of us with the "Out of Warrnty" consoles. Here is the offical response from sony.


Quote:
Hi ,As your console is out of warranty then the out of warranty fee of approximately €160 (this may differ depending on the retailer) will apply for an exchange. Smyths Toys offer out of warranty exchanges for customers if you wanted to return to your nearest branch with your faulty console a member of staff will be happy to assist.


Keeping in mind that I purchased my PS3 at an online retailer (kompleet). The above cuts Calling Sony up and going in circles.

Smyths told me:

Quote:
We offer a refurbished one at approx €100.


I still feel cheated tho the Warranty's should be longer for complicated machines such as the PS3.

Blackdagger is offline  
28-11-2009, 21:47   #67
totalflooring
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 2
Conncting my ps3 to to the internet

Hello

I have a ps3 and im trying to connect to the internet with a Eircom wireless stick
But the playstation doesn't seem to be able to see it.

Barry
totalflooring is offline  
01-12-2009, 12:40   #68
J2D2
Banned
 
J2D2's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Cork
Posts: 221
Quote:
I have a ps3 and im trying to connect to the internet with a Eircom wireless stick
But the playstation doesn't seem to be able to see it.
Do you mean that you've inserted a wireless adapter into your PS3? You don't need to, the PS3 has a wireless capability built in. Just go to the left hand menu on the XMB and down to the network settings, create a new connection and scan for the wireless access point (the router) and enter the settings you need there.
J2D2 is offline  
01-12-2009, 13:42   #69
totalflooring
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 2
I have a ps3 and im trying to connect to the internet with a Eircom wireless stick
But the playstation doesn't seem to be able to see it.


Its an Broadband Meteor Wireless stick I have.
Its a USB Stick which just plugs straight into the ps3 or a laptop.
Laptop finds it straight away but the ps3 doesn't find it at all.

Please help as it doing me head in.
totalflooring is offline  
Advertisement
01-12-2009, 17:39   #70
F1ngers
Moderator
 
F1ngers's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Tallaght
Posts: 3,850
Quote:
Originally Posted by totalflooring View Post
I have a ps3 and im trying to connect to the internet with a Eircom wireless stick
But the playstation doesn't seem to be able to see it.


Its an Broadband Meteor Wireless stick I have.
Its a USB Stick which just plugs straight into the ps3 or a laptop.
Laptop finds it straight away but the ps3 doesn't find it at all.

Please help as it doing me head in.
Try this, replace vodafone with meteor...might work...might not...

Quote:
Originally Posted by 3DataModem View Post
Can be done easily in VISTA or XP.

Connect computer to PS3 using supplied Ethernet cable. Some people say that the supplied cable won't work because it is not a "crossover cable". They are wrong (unless your computer or OS is very old or unpatched).

Connect to the internet as normal using your Vodafone 3G thing.

Go into network connections, and right-click on the Vodafone 3G connection (which should be "active" or "connected" or whatever).

Select "sharing".

Check the box that says "sharing". In the drop-down just below it, select "LAN" or similar (that effectively shares the internet connection to whatever is connected on the Ethernet port).

You may be good to go. If not then go into Ps3 settings -> "Network Settings" and ensure they are set correctly (can't remember what they should look like - will post again later when I'm sitting at PS3 / laptop).

Some people say that the 3G services aren't fast enough for gaming. I've played LPB and RFOM with no problems with mine... in particular RFOM was lag free.
F1ngers is offline  
01-12-2009, 23:46   #71
Washington Irving
Registered User
 
Washington Irving's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Pianosa
Posts: 4,780
Send a message via ICQ to Washington Irving Send a message via AIM to Washington Irving Send a message via MSN to Washington Irving Send a message via Yahoo to Washington Irving Send a message via Skype™ to Washington Irving
Hey everyone,
This is not a major problem, but its annoying me. OK, when I click X on my PSN to access trophy info. It gets to 32% then says error no._________, (can't remember error code, will post it tomorrow). I wouldn't mind but since the latest update I wanted to make my PSN colourful, but can't. So I want to know whats causing this and how to fix it.
Any help would be much apreciated.
Cheers
Washington Irving is online now  
09-12-2009, 16:23   #72
mcgovern
Registered User
 
mcgovern's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Kildare
Posts: 3,124
Quote:
Originally Posted by SAULGOODE9 View Post
Hey everyone,
This is not a major problem, but its annoying me. OK, when I click X on my PSN to access trophy info. It gets to 32% then says error no._________, (can't remember error code, will post it tomorrow). I wouldn't mind but since the latest update I wanted to make my PSN colourful, but can't. So I want to know whats causing this and how to fix it.
Any help would be much apreciated.
Cheers
Only new to PS3 myself, but I just keep trying and eventually it synchs.
mcgovern is offline  
15-12-2009, 09:59   #73
kasm
Registered User
 
Join Date: May 2005
Posts: 30
Quote:
Originally Posted by Senenpeter View Post
Own a 60G PS3, old model (purchased on HMV Grafton st at midnight some rainy evening in Nov 06!)

Installed the latest PS3 update on Friday, 3.10 I think, was in the middle of COD5:MW2 then suddenly it crashed, saying I need to shut down the PS3 properly or the hard drive will become corrupt.

Then it didn't turn on at all. Its the standard yellow blink followed by flashing red light when I tried.

Before I ship it off (attempt the complex youtube fix with heat gun) did any one else have this problem in the last week since the update/playing MW2? There are some other guys who have on the playstation forums.

This sucks big time
Hi,
I've just experienced the same issue- stuck the update on Saturday and it died within a few minutes with Saints Row 2.

Buggery.
kasm is offline  
19-12-2009, 23:34   #74
stevoslice
Registered User
 
stevoslice's Avatar
 
Join Date: Apr 2001
Location: Limerick
Posts: 1,079
My ps3 can download demos perfectly from playstation store, but when it comes to getting the unlock key i get error code 80710102. this also happens when i try to download the Gran Turismo Time Trial. Any help would be much appreciated guys. I also cannot connect to ps home, getting timed out messages when i attempt to accept the terms and conditions.

I am sharing an Internet connection through my laptop to my ps3, and connecting to the net using a wireless 3g internet device.

anyone know any fixes.
stevoslice is offline  
20-12-2009, 00:06   #75
Jackobyte
Registered User
 
Jackobyte's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Agloe, New York
Posts: 6,404
Quote:
Originally Posted by thebhoy View Post
My ps3 can download demos perfectly from playstation store, but when it comes to getting the unlock key i get error code 80710102. this also happens when i try to download the Gran Turismo Time Trial. Any help would be much appreciated guys. I also cannot connect to ps home, getting timed out messages when i attempt to accept the terms and conditions.

I am sharing an Internet connection through my laptop to my ps3, and connecting to the net using a wireless 3g internet device.

anyone know any fixes.
Maybe if you are running xp, go to control panel, Internet options, then to the security tab. There click on local intranet and put its security level to the bottom.

Hope this works.
Jackobyte is offline  
Post Reply

Quick Reply
Message:
Remove Text Formatting
Bold
Italic
Underline

Insert Image
Wrap [QUOTE] tags around selected text
 
Decrease Size
Increase Size
Please sign up or log in to join the discussion

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search



Share Tweet