Boards.ie uses cookies. By continuing to browse this site you are agreeing to our use of cookies. Click here to find out more x
Post Reply  
 
 
Thread Tools Search this Thread
19-05-2020, 17:57   #511
hazbot
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 99
It was 32.5 x 8 x 52 (centimetres)
hazbot is offline  
Advertisement
19-05-2020, 18:23   #512
tedpan
Moderator
 
tedpan's Avatar
 
Join Date: Aug 2016
Posts: 3,790
Mod: Drones
Quote:
Originally Posted by SBS
I'm looking for a work laptop - music production, coding, occasional video editing, etc. I need grunt and storage.

Quote:
Originally Posted by SBS
I have the thinkpad e595 configured with ryzen 7, 16Gb, no OS, .5Tb SSD, 1 Tb mechanical at 773.57 with the 10% discount. The OS discount is worth 100 and only seems to be available on AMD. I doubt I'll do better with a similar spec, but would be happy to be told I'm wrong!

Quote:
Originally Posted by Dante7
That's the previous generation Ryzen chip. The new 4000 series is the one that's making all the waves. You'd be better off waiting until they're available in the think pads.

If you're editing 4k video, you need a far better processor/graphics card.
tedpan is offline  
19-05-2020, 18:30   #513
ImARebel
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 731
Anyone having an issue with the function keys? I can't turn down the volume using fn + f2 for example

(I can't use any of them)

But it does work ok with the light for the keyboard
ImARebel is offline  
19-05-2020, 18:37   #514
XsApollo
Registered User
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 1,436
You don’t need FN to turn down the volume or brightness or whatever , just press the button I think.
XsApollo is offline  
19-05-2020, 18:38   #515
hazbot
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 99
Yeah, by default, you don't press Fn to use those top row of keys. If you press Fn + key , it actually sends the F1, F2, F3 etc

I didn't like it that way so there's an option in the BIOS to reverse it.
hazbot is offline  
Advertisement
19-05-2020, 20:09   #516
BeansBeans
Registered User
 
BeansBeans's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 579
Quote:
Originally Posted by hazbot View Post
Yeah, by default, you don't press Fn to use those top row of keys. If you press Fn + key , it actually sends the F1, F2, F3 etc

I didn't like it that way so there's an option in the BIOS to reverse it.
My originally metal palmrest, now plastic palmrest shipped today. Delighted.
BeansBeans is offline  
19-05-2020, 21:16   #517
MrStuffins
Registered User
 
MrStuffins's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 16,239
Lads, probably being silly here but I've gotten as far as step 18 on the pdf and there's no "continue" option for me.

Am I stuck?
Attached Images
File Type: jpg IMG_20200519_211508.jpg (1.98 MB, 132 views)
MrStuffins is offline  
19-05-2020, 21:29   #518
BLUEYK
Registered User
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 124
Quote:
Originally Posted by MrStuffins View Post
Lads, probably being silly here but I've gotten as far as step 18 on the pdf and there's no "continue" option for me.

Am I stuck?
You're goosed, may sell the laptop...........

Just restart it, at this stage I think you only have the bios updated to run from USB and the drive reformatted.
BLUEYK is offline  
(2) thanks from:
19-05-2020, 21:30   #519
MrStuffins
Registered User
 
MrStuffins's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 16,239
Quote:
Originally Posted by BLUEYK View Post
You're goosed, may sell the laptop...........

Just restart it, at this stage I think you only have the bios updated to run from USB and the drive reformatted.
Cheers dude
MrStuffins is offline  
Advertisement
19-05-2020, 22:41   #520
ImARebel
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 731
Quote:
Originally Posted by hazbot View Post
Yeah, by default, you don't press Fn to use those top row of keys. If you press Fn + key , it actually sends the F1, F2, F3 etc

I didn't like it that way so there's an option in the BIOS to reverse it.
Strange mine is opposite. Press F1 it operates as F1
ImARebel is offline  
19-05-2020, 22:54   #521
lau1247
Registered User
 
lau1247's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 1,790
Quote:
Originally Posted by ImARebel View Post
Strange mine is opposite. Press F1 it operates as F1
If it is anything like Dell (Presumably there is an equivalent for Lenovo), Fn+Esc will toggle lock and unlock Fn button.


Some examples here:

https://superuser.com/questions/6161...on-lenovo-e431

https://www.dell.com/community/Lapto...n/td-p/5073324
lau1247 is offline  
Thanks from:
19-05-2020, 23:00   #522
sibersha
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 183
Missed this one, keep checking thread / site to see if they're back in stock even though I know they won't be
sibersha is offline  
19-05-2020, 23:45   #523
coldfire1x
Registered User
 
coldfire1x's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 3,260
^^ They will be back in stock I guess once they ship out the pending orders. Its the discounts + DOS option which made the deal sweeter.

If you see German site, same model with intel chip available while with AMD its coming soon.

https://www.lenovo.com/de/de/laptops.../p/88IPS501393
coldfire1x is offline  
Thanks from:
20-05-2020, 09:26   #524
hazbot
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 99
Quote:
Originally Posted by lau1247 View Post
If it is anything like Dell (Presumably there is an equivalent for Lenovo), Fn+Esc will toggle lock and unlock Fn button.
That's true, forgot to mention you could toggle. Fn + Esc does the same on these (it's marked on the Esc key as FnLock and even has a little indicator light )

The BIOS setting allows you to choose which mode will be default on powerup.
hazbot is offline  
20-05-2020, 10:00   #525
fisab
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 229
Tricky choice for me. Received mine on Fri but trackpad sticking. Clearly would prefer a replacement because I’ll never get as good a spec with a refund. But they seem to be out of stock everywhere. Hope they come back online soon,
fisab is offline  
Post Reply

Quick Reply
Message:
Remove Text Formatting
Bold
Italic
Underline

Insert Image
Wrap [QUOTE] tags around selected text
 
Decrease Size
Increase Size
Please sign up or log in to join the discussion

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search



Share Tweet