Boards.ie uses cookies. By continuing to browse this site you are agreeing to our use of cookies. Click here to find out more x
Post Reply  
 
 
Thread Tools Search this Thread
14-06-2012, 19:48   #1
briggy
Registered User
 
Join Date: Jan 2012
Location: Ennis, Co. Clare
Posts: 100
Eircom Fibre

I am living in Ennis Co. Clare and am on a 8mb broadband package with Eircom and am only getting around 3mb. When I go onto the Eircom site and type my phone line number in the box that say's "Can you receive fibre broadband" and it says I can get 25mb fibre and 50mb. Could this be an error on the site or can I actual sign up for Eircom right now?
briggy is offline  
Advertisement
14-06-2012, 19:58   #2
SickBoy
Subscribbler
 
SickBoy's Avatar
 
Join Date: Feb 1998
Location: Limerick
Posts: 2,394
Quote:
Originally Posted by briggy View Post
I am living in Ennis Co. Clare and am on a 8mb broadband package with Eircom and am only getting around 3mb. When I go onto the Eircom site and type my phone line number in the box that say's "Can you receive fibre broadband" and it says I can get 25mb fibre and 50mb. Could this be an error on the site or can I actual sign up for Eircom right now?
You lucky lucky Bastard!
SickBoy is offline  
Thanks from:
14-06-2012, 20:02   #3
colm_mcm
rotaredoM
 
colm_mcm's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 31,025
Which part of ennis are you in?
colm_mcm is online now  
14-06-2012, 20:03   #4
briggy
Registered User
 
Join Date: Jan 2012
Location: Ennis, Co. Clare
Posts: 100
Quote:
Originally Posted by colm_mcm View Post
Which part of ennis are you in?
I am living out the Tulla Road out in Roslevan.
briggy is offline  
14-06-2012, 20:07   #5
iMuse
Registered User
 
iMuse's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Cydonia
Posts: 3,756
Unfortunately I think its an error on the site, Ennis isn't in phase 1 of the fibre roll out. It might be available at some stage though as they are rolling it out nationwide.

Last edited by iMuse; 14-06-2012 at 20:12.
iMuse is offline  
Advertisement
14-06-2012, 20:09   #6
colm_mcm
rotaredoM
 
colm_mcm's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 31,025
First thing, eircom fibre is only in parts of Wexford and south Dublin

Tulla road falls under two exchanges, the ennis exchange which is NGB enabled, and a rural exchange which isn't

For example, The ghost estate behind the shopping centre has something like 3 houses on NGB and the rest on the other exchange. Cappahard is all on the old exchange,

Castle rock is Ngb, but forest park which is joined onto is isn't


Do you mind me asking which estate it is?
colm_mcm is online now  
14-06-2012, 20:09   #7
briggy
Registered User
 
Join Date: Jan 2012
Location: Ennis, Co. Clare
Posts: 100
Quote:
Originally Posted by iMuse View Post
Unfortunately I think its an error on the site, Ennis isn't in phase 1 or 2 of the fibre roll out. It might be available at some stage though as they are rolling it out nationwide.
It says that Ennis is in pahse 2 but it never said what parts of Ennis were going to be connected. Even though when I put my phone number in the box here: http://www.eircom.net/broadband/fibre/ It says I can get the 25 and 50 meg packages.
briggy is offline  
14-06-2012, 20:11   #8
briggy
Registered User
 
Join Date: Jan 2012
Location: Ennis, Co. Clare
Posts: 100
Quote:
Originally Posted by colm_mcm View Post
First thing, eircom fibre is only in parts of Wexford and south Dublin

Tulla road falls under two exchanges, the ennis exchange which is NGB enabled, and a rural exchange which isn't

For example, The ghost estate behind the shopping centre has something like 3 houses on NGB and the rest on the other exchange. Cappahard is all on the old exchange,

Castle rock is Ngb, but forest park which is joined onto is isn't


Do you mind me asking which estate it is?
An tSean Dun.
briggy is offline  
14-06-2012, 20:15   #9
iMuse
Registered User
 
iMuse's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Cydonia
Posts: 3,756
Quote:
Originally Posted by briggy View Post
It says that Ennis is in pahse 2 but it never said what parts of Ennis were going to be connected. Even though when I put my phone number in the box here: http://www.eircom.net/broadband/fibre/ It says I can get the 25 and 50 meg packages.
Sorry you are correct it is in phase 2. Im in Letterkenny and its in phase 1, my number says its available on the site but its not actually available when you call eircom. Apparently phase 2 won't be live till early 2013.
iMuse is offline  
Advertisement
14-06-2012, 20:18   #10
colm_mcm
rotaredoM
 
colm_mcm's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 31,025
I'm 99% sure it's an NGB estate but from memory (used to work for eircom in ennis) the lines can't handle anywhere near 8mb. It would appear you'll be stuck with these speeds unless eircom do a serious amount of work in your estate or UPC come along.(which isn't any time soon )

Ennis is listed for NGN alright,

Last edited by colm_mcm; 14-06-2012 at 20:21.
colm_mcm is online now  
14-06-2012, 20:21   #11
briggy
Registered User
 
Join Date: Jan 2012
Location: Ennis, Co. Clare
Posts: 100
Quote:
Originally Posted by colm_mcm View Post
I'm 99% sure it's an NGB estate but from memory (used to work for eircom in ennis) the lines can't handle anywhere near 8mb. It would appear you'll be stuck with these speeds unless eircom do a serious amount of work (which they won't) or UPC come along.(which isn't any time soon either)
The broadband here isn't totally unusable here but I would rather get faster speeds as I am currently paying for 8mb and only getting around 3mb which isn't acceptable.
briggy is offline  
14-06-2012, 20:32   #12
colm_mcm
rotaredoM
 
colm_mcm's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 31,025
Just checked and it's NGB alright

You're paying for UP TO 8mb - which is what you're getting. Sucks, but that's what you signed up for.
colm_mcm is online now  
16-06-2012, 10:57   #13
PeadarB
Registered User
 
Join Date: Jun 2010
Location: Letterkenny
Posts: 133
Quote:
Originally Posted by iMuse View Post
Unfortunately I think its an error on the site, Ennis isn't in phase 1 of the fibre roll out. It might be available at some stage though as they are rolling it out nationwide.
iMuse did you check fibre availability in Letterkenny in the last day or two? They seem to have have fixed it. I'm back to normal - fibre availability gone.
The KN crews must be nearly finished their runs from the exchange to the cabinets and their work on the cabinets. I only hope the eircom lads can step up to the mark and finalise their end of the job as quickly as the KN crews did theirs!!! Knowing our luck we'll hardly see anything before the end of the summer.
PeadarB is offline  
16-06-2012, 12:23   #14
starviewadams
Registered User
 
Join Date: Jul 2009
Location: Dublin
Posts: 6,031
Was Ennis not the new 'information age' (or something like that) town back a few years ago?so eircom have completely abandoned that too?
starviewadams is offline  
16-06-2012, 12:31   #15
PogMoThoin
Closed Account
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 13,650
Quote:
Originally Posted by starviewadams View Post
Was Ennis not the new 'information age' (or something like that) town back a few years ago?so eircom have completely abandoned that too?
No, it was the information age town, where Eircom split the lines to make sure everyone got a phone line, but of course these split lines can't do broadband.....short sighted
PogMoThoin is offline  
(2) thanks from:
Post Reply

Quick Reply
Message:
Remove Text Formatting
Bold
Italic
Underline

Insert Image
Wrap [QUOTE] tags around selected text
 
Decrease Size
Increase Size
Please sign up or log in to join the discussion

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search



Share Tweet