Boards.ie uses cookies. By continuing to browse this site you are agreeing to our use of cookies. Click here to find out more x
Post Reply  
 
Thread Tools Search this Thread
24-10-2011, 06:45   #1
TheDoc
Registered User
 
TheDoc's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Dublin
Posts: 13,049
Send a message via AIM to TheDoc Send a message via MSN to TheDoc
anyone stream on Twitch.tv?

Been living on this since it was released. I've gone as far as dedicating a monitor strictly for this in my room

If your oblovious to www.twitch.tv it is a breakaway from JustinTV ( although still owned by them) solely on gaming. The pros all post their streams here etec etc/

I was just wondering does anyone else here stream? Its completely free to do and if your a Masters player like some of the guys around here, there is probably actual revenue available depending on your viewcount

I'm at www.twitch.tv/furyio (my stream doesnt generate revenue, I didnt apply for it) and typically stream Wow, League of legends and SC2

Plan to stream alot more SC2 from this week on as I'm going to try take season 4 a little more serious.

Post up if you run a stream, be itneresting to watch the irish guys play

Also be an idea for your weekly cups and things you do, to have a dedicated channel to steam games from an obs point of view

I miss most of the Tuesday stuff due to raids but would love to watch
TheDoc is offline  
Advertisement
24-10-2011, 08:37   #2
Sabre0001
Moderator
 
Sabre0001's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: YouTube
Posts: 4,757
Send a message via Skype™ to Sabre0001
What's your stream set up and internet connection like? Would like to stream, but I'd say my neighborhood would grind to a halt!
Sabre0001 is offline  
24-10-2011, 10:40   #3
IRL_Sinister
Registered User
 
Join Date: Oct 2010
Location: Celbridge
Posts: 1,443
I stream, yes.

I also stream tournaments, regularly. I'll be providing more details on this over the next couple of weeks on boards because it's still a work in progress as I consider it.

At TheDoc, what software are you using to stream other than using Twitch.tv to host it? I am/was using Dynno Broadcasting and I like it, a lot. But, afair, it's only a trial or something. Haven't streamed in a few days as I've been very busy over the weekend.

Like I said, I'll be giving more info on my stream over the coming days.
IRL_Sinister is offline  
24-10-2011, 11:04   #4
PurpleFistMixer
Registered User
 
PurpleFistMixer's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: dublin
Posts: 5,739
I try to stream whenever I play, but that's not terribly often (final year woo), also I'm bad and tend to play team games only (1v1 is too scary). What's not to love?!
link link: http://www.twitch.tv/purplefistmixer
PurpleFistMixer is offline  
24-10-2011, 15:06   #5
NeoSlicerZ
Registered User
 
NeoSlicerZ's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: Nowhere
Posts: 2,336
I stream a bit but my micro suffers from some frame lag so I don't do it as much, especially since I don't play much these days.
NeoSlicerZ is offline  
Advertisement
24-10-2011, 15:56   #6
D0Gma
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Location: Waterford
Posts: 26
Send a message via MSN to D0Gma Send a message via Skype™ to D0Gma
Yes I can watch myself out PvP Doc! <3<3<3
D0Gma is offline  
Thanks from:
24-10-2011, 16:31   #7
Thornography
Registered User
 
Thornography's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Waterford
Posts: 636
Send a message via MSN to Thornography
I streamed a good bit ages ago when I was learning the game, But found the dyno software, however easy to use, suffered from a serious case of the "Bad quality" no matter how I configured it.

I am considering, if college falls apart for me this year (Due to various reasons) Streaming my quest to Diamond / masters from Gold for a year. But I`ll see.
Thornography is offline  
24-10-2011, 16:59   #8
D0Gma
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Location: Waterford
Posts: 26
Send a message via MSN to D0Gma Send a message via Skype™ to D0Gma
What ever happened to Xfire is that gone to the **** now or what's the story?
D0Gma is offline  
24-10-2011, 17:41   #9
Decerto
Registered User
 
Join Date: May 2008
Posts: 297
Was thinking of starting streaming, my net should easily be up to it with upc 50meg but not sure if my laptop could handle it, how hardware heavy is streaming?
Decerto is offline  
Advertisement
24-10-2011, 20:53   #10
IRL_Sinister
Registered User
 
Join Date: Oct 2010
Location: Celbridge
Posts: 1,443
Quote:
Originally Posted by Decerto View Post
Was thinking of starting streaming, my net should easily be up to it with upc 50meg but not sure if my laptop could handle it, how hardware heavy is streaming?

It's pretty intensive but it also heavily relies on your internet and graphics card.
IRL_Sinister is offline  
24-10-2011, 23:18   #11
D0Gma
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Location: Waterford
Posts: 26
Send a message via MSN to D0Gma Send a message via Skype™ to D0Gma
This is my connection & setup and I've had no problems and still able to keep 40 fps on ultra settings & high quality 7.1 Sound.

30Meg UPC.
i7-740Q 740 1.73ghz
Radeon HD5870 1gb ddr5
RAM: DDR3 6gb
and my Harddrive is set to RAID 0.

this is all on a laptop btw so can't really OC it before it would melt even with the extra fans ^^
D0Gma is offline  
25-10-2011, 06:42   #12
TheDoc
Registered User
 
TheDoc's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Dublin
Posts: 13,049
Send a message via AIM to TheDoc Send a message via MSN to TheDoc
I run SC2 on low settings anyway, but it doesnt interfere with my gaming.

The main thing is decent PC specs and ahving good itnernet upload.

I've got 4mb upload speed so I run a 720p stream. I think the name of my broadcasting software is x-split broadcaster, I think

I'm testing out some new resolutions and stuff will probably stream a few gmaes today
TheDoc is offline  
25-10-2011, 10:18   #13
PurpleFistMixer
Registered User
 
PurpleFistMixer's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: dublin
Posts: 5,739
I use Xsplit as well... I was using Dyyno or whatever it's called, but Xsplit lets you have inset windows pretty easily so I switched. Also I get about 13mbs upload (through a tunnel) so, as happened before, if anyone wants me to obs a game (can't guarantee intelligent commentary so I'm not offering that) let me know.
PurpleFistMixer is offline  
25-10-2011, 10:22   #14
Sabre0001
Moderator
 
Sabre0001's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: YouTube
Posts: 4,757
Send a message via Skype™ to Sabre0001
Geez, I get 1mb upload if I'm lucky :'(
Sabre0001 is offline  
25-10-2011, 11:43   #15
D0Gma
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Location: Waterford
Posts: 26
Send a message via MSN to D0Gma Send a message via Skype™ to D0Gma
I used to stream for years on wow etc aswell, it's not as intense on your connection as you'd think. If your playing sc2 on low settings like there's so little data in comparison to most games since most of the shader effects etc are filtered. But drop us a link Doc when ya get it running
D0Gma is offline  
Post Reply

Quick Reply
Message:
Remove Text Formatting
Bold
Italic
Underline

Insert Image
Wrap [QUOTE] tags around selected text
 
Decrease Size
Increase Size
Please sign up or log in to join the discussion

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search



Share Tweet