Boards.ie uses cookies. By continuing to browse this site you are agreeing to our use of cookies. Click here to find out more x
Post Reply  
 
Thread Tools Search this Thread
10-10-2011, 09:28   #1
patsyrockem
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Location: country boy
Posts: 101
New tv, picture lagging behind sound.

Hi, I've just bought a new Digihome lcd tv but after setting up I've noticed the sound is slightly out of sync with the picture. Have I missed something? It is connected to a dvd player only with a scart. Any ideas? Thanks.
patsyrockem is offline  
Advertisement
10-10-2011, 17:04   #2
patsyrockem
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Location: country boy
Posts: 101
Anyone have similar problem?
patsyrockem is offline  
11-10-2011, 18:09   #3
lar77
Registered User
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 150
Try turn off some of the image image enhancing options in the TV menu and see if that makes a difference.
lar77 is offline  
09-10-2012, 16:10   #4
MJK
Registered User
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 2
Exactly one year later, and exactly the same problem as PatsyRockem.

Bought the TV only a few days ago.

We're using mostly Saorview channels, so I don't know yet if the problem applies to other inputs/channels. Also noticed that the delay in the sound is only very slight - generally not noticeable - when a new channel is selected. However, over a period of 1-2-3 hours on the same channel, the sound drifts further behind the video and is then very unpleasant. Switching to another channel for a moment, and back, greatly reduces the lag.

I fiddled a bit with some sound and video options, but made no progress.

- Mike
MJK is offline  
Post Reply

Quick Reply
Message:
Remove Text Formatting
Bold
Italic
Underline

Insert Image
Wrap [QUOTE] tags around selected text
 
Decrease Size
Increase Size
Please sign up or log in to join the discussion

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search



Share Tweet