Boards.ie uses cookies. By continuing to browse this site you are agreeing to our use of cookies. Click here to find out more x
Post Reply  
 
Thread Tools Search this Thread
18-08-2011, 23:08   #1
liamg67
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 42
Samsung Galaxy Europa Skype on WIFI

Hi just bought a Smasung Europa phone through 3 Ireland and impressed what i get for 39euro.

I have loaded skype through 3 apps and also seperately through the skype android download site.

My question is - is it possible to get either to run through house wi-fi instead of 3 network and how do i get this to work please?

Thanks
Liam
liamg67 is offline  
Advertisement
19-08-2011, 01:36   #2
Chris Hansen
Registered User
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 376
Quote:
Originally Posted by liamg67 View Post
Hi just bought a Smasung Europa phone through 3 Ireland and impressed what i get for 39euro.

I have loaded skype through 3 apps and also seperately through the skype android download site.

My question is - is it possible to get either to run through house wi-fi instead of 3 network and how do i get this to work please?

Thanks
Liam
Turn mobile connection off, wifi on
Chris Hansen is offline  
19-08-2011, 09:32   #3
liamg67
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 42
Cool - silly question - how do I turn off the 3G?
Do I need an app like APNdroid?

Thanks
liamg67 is offline  
19-08-2011, 15:23   #4
tommy2bad
Registered User
 
tommy2bad's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 3,346
Quote:
Cool - silly question - how do I turn off the 3G?
Easy, hold the power button till the menu comes up, mobile network is the first menu option.
tommy2bad is offline  
Thanks from:
19-08-2011, 16:51   #5
yoyo
Moderator
 
yoyo's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Dublin 6
Posts: 9,407
Quote:
Originally Posted by tommy2bad View Post
Easy, hold the power button till the menu comes up, mobile network is the first menu option.
Not on the Europa unless running custom fw theres no way to turn data off (There maybe in the settings in 2.2 froyo once updated). I used a app called Quick Settings (free) which was the only successful thing at turning off data, APNdroid et al worked for about 20 seconds . Fwiw I'm on Cynogen mod atm and it has a easy option to turn of data

Nick
yoyo is online now  
Advertisement
19-08-2011, 17:15   #6
tommy2bad
Registered User
 
tommy2bad's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 3,346
Quote:
Not on the Europa unless running custom fw theres no way to turn data off
Mine's 2.2 got it from 3 recently for 39 yoyos great bargain. Maby the 3 fones have some front end jigerey pokery but that menu works for me.
tommy2bad is offline  
Thanks from:
19-08-2011, 18:07   #7
yoyo
Moderator
 
yoyo's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Dublin 6
Posts: 9,407
Quote:
Originally Posted by tommy2bad View Post
Mine's 2.2 got it from 3 recently for 39 yoyos great bargain. Maby the 3 fones have some front end jigerey pokery but that menu works for me.
I used the unofficial 2.2 update so maybe thats why! Definately on 2.1 when I got the phone it had no option

Nick
yoyo is online now  
20-08-2011, 11:16   #8
liamg67
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 42
Thanks

Think I have figured this out and run a test - using skype and switching router off - to confirm that it wasn't running on 3 network.

To be honest it isn't a real issue now as 3 have there "eat all you want data" promotion. A real bargain with the 39 euro phone (which is great entry smart phone) and for every 20 euro top up get free data / skype / texts and weekend calls + an extra 10 euro credit for life. My understanding is though that the data promotion is only there till end of January and that skype out only works on international calls - which is Ok as most calls would be to UK friends anyway.

So happy out.

Thanks again for all your help.
liamg67 is offline  
20-08-2011, 11:45   #9
yoyo
Moderator
 
yoyo's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Dublin 6
Posts: 9,407
Quote:
Originally Posted by liamg67 View Post
Think I have figured this out and run a test - using skype and switching router off - to confirm that it wasn't running on 3 network.

To be honest it isn't a real issue now as 3 have there "eat all you want data" promotion. A real bargain with the 39 euro phone (which is great entry smart phone) and for every 20 euro top up get free data / skype / texts and weekend calls + an extra 10 euro credit for life. My understanding is though that the data promotion is only there till end of January and that skype out only works on international calls - which is Ok as most calls would be to UK friends anyway.

So happy out.

Thanks again for all your help.
You need to download Skype from market place and Skype from planet 3:
Skype from marketplace: Most up to date version, works on Wifi
Planet 3 Skype: 3s own custom version works over 3G and allows you to use the free calls over 3G

Nick
yoyo is online now  
Advertisement
20-08-2011, 14:15   #10
liamg67
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 42
Thanks had loaded both versions of skype - skype for three and the skype for android from skype website.

Just another quick question - can either use the skype in please?
liamg67 is offline  
20-08-2011, 16:25   #11
yoyo
Moderator
 
yoyo's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Dublin 6
Posts: 9,407
Quote:
Originally Posted by liamg67 View Post
Thanks had loaded both versions of skype - skype for three and the skype for android from skype website.

Just another quick question - can either use the skype in please?
I think only the market version of Skype can use Skype in, if you have a data addon you should be able use the market skype but it will cost you bandwidth

Nick
yoyo is online now  
Post Reply

Quick Reply
Message:
Remove Text Formatting
Bold
Italic
Underline

Insert Image
Wrap [QUOTE] tags around selected text
 
Decrease Size
Increase Size
Please sign up or log in to join the discussion

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search



Share Tweet