Boards.ie uses cookies. By continuing to browse this site you are agreeing to our use of cookies. Click here to find out more x
Post Reply  
 
Thread Tools Search this Thread
15-10-2010, 23:39   #1
djdunny
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 395
iphone on e mobile

yes you read corret i said e mobile. ok i switched over there a few days ago. i have an iphone 4 which i got on vodafone a few months ago. its on 4.0.1 and is jailbroken and unlocked using Jailbreakme.com and ultrasn0w. i have been using my o2 sim in it since i bought it (had it jailbroken pretty much straight away).

anyway i managed to cut my emobile sim to the correct size micro sim but when i put it in the iphone goes into recovery mode saying "wrong sim inserted" but yet it does not do it when i have my o2 sim in it.

when i plug it into itunes i get the following message

"The sim card inserted in this iPhone does not appear to be supported. Only compatible SIM cards from a supported carrier may be used to activate iphone. please insert the sim card that came with your iPhone."

so is it a case that im screwed? or is it possible that i can downgrade my software and use a jailbreak with a built in hactivate to get around this problem?

any help would be greatly appreciated

cheers
dunny
djdunny is offline  
Advertisement
16-10-2010, 01:09   #2
Dublinstiofán
Registered User
 
Dublinstiofán's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Dublin 6W
Posts: 1,777
meteor = emobile

If its not a certain plan your after just move to meteor, they will give you a microsim!
Dublinstiofán is offline  
16-10-2010, 07:51   #3
guil
Registered User
 
Join Date: Dec 2007
Location: kildare
Posts: 7,340
i'd say ya made a mess of the sim and it cant read it properly
guil is offline  
Thanks from:
16-10-2010, 10:31   #4
djdunny
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 395
Can't move to meteor. Signed up to a contract.

And Guil. I def made a mess at the first attempt of cutting a micro sim but this one is exactly the same as my o2 micro sim.
djdunny is offline  
16-10-2010, 10:53   #5
kceire
Registered User
 
kceire's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: North Dublin
Posts: 10,153
Quote:
Originally Posted by djdunny View Post
Can't move to meteor. Signed up to a contract.

And Guil. I def made a mess at the first attempt of cutting a micro sim but this one is exactly the same as my o2 micro sim.
did you use a small bit of cellotape to hole the template over you full size sim when cutting it?

when i cut my first sim, it wouldnt work and for the life of me couldnt figure out why.......then i noticed a tiny bit of cellotape still on the metal bit, matbe do a double check of the cut sim and make sure nothing has stuck to it.

on anothe note, you have 14 days to exit from a mobile contract, so if you cant get it to work, just tell them you want to leave.
kceire is offline  
Advertisement
16-10-2010, 11:54   #6
djdunny
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 395
kceire no the sim is fine. Anyway I have it sorted. I was a bit sleepy last nite so didnt fancy trawling the net for answers but now ive had my cup of coffee i found them

i just followed this and worked a treat

http://www.blogsdna.com/11715/hactiv...-jailbreak.htm

but now ive hit another snag. it wont let me enter the apn settings on my iphone

so close and yet so far
djdunny is offline  
Thanks from:
16-10-2010, 12:03   #7
guil
Registered User
 
Join Date: Dec 2007
Location: kildare
Posts: 7,340
go to unlockit.co.nz on the phone and enter the apn there
guil is offline  
Thanks from:
16-10-2010, 12:27   #8
plu
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 166
I think if you reset network settings with a meteor / emobile sim, it goes to factory default allowing you to enter manually or with the emobile sim, allow itunes to update your carrier settings (which will be to sim free) NB Don't allow iTunes to update operating system

You could also "restore" to 4.1 without upgrading the baseband using tiny umbrella, then jailbreak with limera1n, then unlock again with ultrasnow
plu is offline  
16-10-2010, 16:05   #9
djdunny
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 395
Thank everyone for the replies but all I ha to do was put an o2 sim in and it let me put them in manually
djdunny is offline  
Advertisement
16-11-2010, 16:03   #10
themacdaddy
Registered User
 
themacdaddy's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Masai Mara
Posts: 587
Send a message via Skype™ to themacdaddy
anyone know the emobile iphone mms settings?

I rang then up and they game to me over the phone. I entered them in and restarted my phone but it does not seem to work.
themacdaddy is offline  
Post Reply

Quick Reply
Message:
Remove Text Formatting
Bold
Italic
Underline

Insert Image
Wrap [QUOTE] tags around selected text
 
Decrease Size
Increase Size
Please sign up or log in to join the discussion

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search



Share Tweet