Advertisement
If you have a new account but are having problems posting or verifying your account, please email us on [email protected] for help. Thanks :)
Private profiles - please note that profiles marked as private will soon be public. This will facilitate moderation so mods can view users' warning histories. All of your posts across the site will appear on your profile page (including PI, RI). Groups posts will remain private except to users who have access to the same Groups as you. Thread here
Some important site news, please read here. Thanks!

Heatpump not working in minus weather!

  • 30-03-2018 8:57pm
    #1
    Registered Users Posts: 3 pg123


    Hello,

    We had a geothermal system installed (underground) in 2012 which after a few minor teething problems was working perfect until Nov. 2017. Our sytem read 'low pressure' and stopped working. We had the original installer out to 'service it' for a fee of €250 yet it hasnt working properly since (I am unsure how one can service a heat pump that isnt working correctly however bigger fools us to pay him!)
    We since got a second company out to look at it. They installed gas, worked for a while and low pressure again. They retro fitted a valve incase it was that, again it works fine when weather is good however once it goes below - degrees the pump freezes.
    The second company (who seem to know what they are on about compared to the first company) seem to think that the issue lies with the pipes outside as its seems either the ground is too wet or not enough pipe was orignially fitted for the size of the house.
    Does this make sense? or is there any other avenues we should look at before digging up the lawn, and if so do we have any come back with the original company that fitted a not for purpose system.

    Sorry about the lack of technical info!
    Our system is a Stiebel Eltron WPF-10


Advertisement