xnightwishx Registered User
#1

I have a samsung galaxy s3 and it's all been working great. Two days ago however, the wifi stopped working. It stays connected but can't download or upload anything as if it isn't connected. Wifi is working on all other devices. Anyone else experience this? I've seen it's happened to someone on a vodafone.ie forum but can't register on that as I'm on 3.

1 person has thanked this post
Inquitus Registered User
#2

Aye it happened to me once so far and a reboot sorted it

Zagato Registered User
#3

xnightwishx said:
I have a samsung galaxy s3 and it's all been working great. Two days ago however, the wifi stopped working. It stays connected but can't download or upload anything as if it isn't connected. Wifi is working on all other devices. Anyone else experience this? I've seen it's happened to someone on a vodafone.ie forum but can't register on that as I'm on 3.


Think someone in the main S3 thread was complaining about a similar problem about a week ago. Here you go Was suggested he get a replacement, which seems like a good plan

xnightwishx Registered User
#4

yeah i was hoping it wouldn't come to that because it took me ages to get all my numbers and apps and everything onto it and personalised!! looks like i will have to though.

Zagato Registered User
#5

xnightwishx said:
yeah i was hoping it wouldn't come to that because it took me ages to get all my numbers and apps and everything onto it and personalised!! looks like i will have to though.


That should not be a problem. Just make sure your numbers are saved inn your Google account - and your apps are backed up to your Google account, they will automatically sync when you sign into your new phone.

Make sure you check another router, reboot the phone. And if that falls, after doing the above, a factory reset. The guys in the shop will likely do all this anyway

1 person has thanked this post
#6

Zagato said:
That should not be a problem. Just make sure your numbers are saved inn your Google account - and your apps are backed up to your Google account, they will automatically sync when you sign into your new phone.


It's the same for apps. I moved to the S3 from another phone. When I signed in it downloaded all my apps automatically.

TheMooseInNam Registered User
#7

Zagato said:
Think someone in the main S3 thread was complaining about a similar problem about a week ago. Here you go Was suggested he get a replacement, which seems like a good plan


I picked up the S3 about three days ago. Have to say the phone's awesome but I'm suffering the same problem. Wifi connects at home but won't actually transfer any data. I know my wifi is setup perfectly, as I've multiple wifi devices connected to it and they all work fine.

Initially, it connected and worked great but I then plugged the S3 into the PC, it started charging and I upgraded the firmware to the latest edition, after that I suffered this wifi problem. Tried hard resetting the phone, turning off wifi power saving and power cycling the router but to no avail.

Rang Samsung tech support, initially the tech guy said he had a few similar calls and then reversed his story after going to speak to someone for a few minutes and said it wasn't a known issue at all. Waiting on a call back now.

Anyone figure out a fix for this?

bogman Registered User
#8

My rear facing camera was faulty, hardware problem, wouldn't focus, took it back to Carphone Warehouse and they replaced it immediately
(Said twas the first S3 they had seen with a problem)

xnightwishx Registered User
#9

If you call *#0011#, hit the menu button, hit wifi, and turn power save to off, it's worked for a lot of people according to the interweb...it didn't work for me, i ended up resetting the phone, but it's worth a try!

waynegalway Registered User
#10

My biggest gripe is the battery life. I'm not overly impressed with the system for getting media onto the phone, but I'll get used to it.

But the battery life is atrocious. Dropped 22% while using for the last hour. Mostly browsing over 3G, and 5mins on a basic game.

I'm on the 3 network, and seriously thinking of bringing the phone back.

I've tried turning off all the usual things that eat battery, but it's made no difference.

Anyone else with the same problem?

lycheemochi Registered User
#11

I have the same problem, I'm in Australia and I just got my phone about 3 days ago.

About an hour after setting up my phone the wifi said 'connected' but it wasn't transferring any data and nothing would load, after googling the problem for about an hour, I gave up and restored the phone to factory settings which made the wifi work again. (I had tried the *#0011# thing but that seems to only solve it for people who were constantly disconnecting, but mine still says connected)

Its worked fine for 3 days, and now I have the same problem again... so restoring doesn't solve it, and it's not an application issue because I didn't have anything on my phone the first time it happened... I can still however connect to different wifis that is not my home one which I've been using for 3 days, I'm thinking I'm going to have to go back and get it swapped.

#12

Still getting the annoying home screen re-draw issue

waynegalway Registered User
#13

Think i found a bug.

I have set up the default messenger for one of my contacts to be WhatsApp.

I then sent him a text using s voice, and although it picked up my voice perfectly, it sent the message to him using the Samsung messages app.

I can see that he replied in my notification centre, but when I click on it, it won't open messenger app at all. I get an error message saying that the app had to close, but now I can't open that app at all now.


Anyone else run into this problem?

Can s voice not be set to use any application for sms other than the built in one?

kenyard Registered User
#14

its probably programmed to use the default sms app in it...
either app needs to be updated (unlikely) or you need to do some sort of modification im guessing you need root and programming knowledge to carry out

1 person has thanked this post
thecross1 Registered User
#15

Does anyone have sound problem when making phone calls here's what's been happening I'd make a ph call or receive one but the person on the other end of the ph can't hear me to well I only got the ph a few days ago anyway this kept happening so brought it back to the shop the guy verified the problem straight away went home set up my new .ph yesterday made my first ph call and my mate said what the fcuk is wrong with your ph so it's still happening is there a setting I need to go to or is there anyone having the same problems

Want to share your thoughts?

Login here to discuss!