TestTransmission Registered User
#4,156

colm_mcm said:
Never smelt that, post up a pic.


1 person has thanked this post
Limerick man Registered User
#4,157

Smells good.

1 person has thanked this post
sentient_6 Registered User
#4,158

I find the AG cleaner is lovely, but the balm is rank!

MetzgerMeister Der Möderätor
#4,159

sentient_6 said:
I find the AG cleaner is lovely, but the balm is rank!


The cleaner is basically an APC rather than a leather-specific cleaner.

delly Radiator
#4,160

So, used the motor for the first time since I've put the regulator in, and while out and about gave the window a test. Low and behold she came back up no problem. Now it was a little sluggish for the first third, but nowhere like it was before, and I'm even thinking it may have always been like that. I have a theory on what's changed from when it was stopping halfway, but anyone wanna hazard a guess?

MetzgerMeister Der Möderätor
#4,161

delly said:
So, used the motor for the first time since I've put the regulator in, and while out and about gave the window a test. Low and behold she came back up no problem. Now it was a little sluggish for the first third, but nowhere like it was before, and I'm even thinking it may have always been like that. I have a theory on what's changed from when it was stopping halfway, but anyone wanna hazard a guess?


Did you grease up the scissor arms and the rollers?

delly Radiator
#4,162

MetzgerMeister said:
Did you grease up the scissor arms and the rollers?


Nope, neither are on this model. I haven't actually done anything else, something in the windows environment has changed so to speak.

Top Dog Registered User
#4,163

Well in spite of the rain trying to hamper and interrupt progress, today I've managed to;

Clean out the EGR valve after leaving it soak in a bucket of diesel all night.
Cleaned out the throttle butterfly with carb cleaner.
Re-assembled the lot and re-fitted it.
Replaced the manky air filter.
Replaced the fuel filter.
Cleaned a pile of muck from the underside.

Job done until I can get a blanking kit

Before


After


Before


After


Before


After


Before


After


And throttle before


After




Still running rough after all that so fault finding continues

1 person has thanked this post
Limerick man Registered User
#4,164

delly said:
So, used the motor for the first time since I've put the regulator in, and while out and about gave the window a test. Low and behold she came back up no problem. Now it was a little sluggish for the first third, but nowhere like it was before, and I'm even thinking it may have always been like that. I have a theory on what's changed from when it was stopping halfway, but anyone wanna hazard a guess?


Sounds like a bad regulator/motor to me?

Did you replace both?

it's either one of those two or the rubbers and incorrectly placed on the runners.

Ardennes1944 Registered User
#4,165

Just in from the car. Been trying to figure out for the last 2hours why the hell theres not a peep from the subs. I kniw im doing something stupid thatll be an easy fix in the morning, at least i hope. It would have topped off what was a good day but disaster instead

delly Radiator
#4,166

Well when i switched the regulator at first, it was up a bit then stopping, and this went on on the day. So I was trying to figure it out as I think it was making contact towards the inner point, lubing it up and faced with the possibility of opening it up again. It is possible that the motor is a little weak as well, but what changed today was, or at least in my theory was, that the car was running.

I had been arsing around for the guts of 3 hours, doors open, keys in, up and down with the button etc. So my theory was that testing it after the few hours may not have been the best. Not that the battery was drained or anything, but just enough to make it struggle. As I say, today while driving it will go up and down fully without stopping, although the first third is slow, so I don't doubt there is another element at play, but the major problem I think was testing it on battery after a few hours. Sound plausible?

Limerick man Registered User
#4,167

Sounds very confusing!

i've had two e46 coupes and two saloons, both windows went up and down seemlessly!

delly Radiator
#4,168

Lol, and I'm sure they did on this one at one stage as well, maybe I'm being too pedantic. They only two theory's are that the motor has been stressed a bit, so in that case it may go at some stage, or the other theory is the the window is maybe a millimetre or two pushed into the inner guide giving it a touch extra resistance.

As I say, it is working fully now, but just a touch slower than the passenger window. No more embarrassing order taking at the McDonalds drive thru.

vectra Registered User
#4,169

Ardennes1944 said:
Just in from the car. Been trying to figure out for the last 2hours why the hell theres not a peep from the subs. I kniw im doing something stupid thatll be an easy fix in the morning, at least i hope. It would have topped off what was a good day but disaster instead



Same reason you had no sound the last day?

JerCotter7 Registered User
#4,170

Ardennes1944 said:
Just in from the car. Been trying to figure out for the last 2hours why the hell theres not a peep from the subs. I kniw im doing something stupid thatll be an easy fix in the morning, at least i hope. It would have topped off what was a good day but disaster instead


Turn up the volume

Check you didn't turn the sub channel off in the radio settings though.

Want to share your thoughts?

Login here to discuss!