somanynames90 Registered User
#1

Hi im kinda new to MS Sever 2003 SP2

But ive been haven this problem for a few weeks not and looks to be getting worse

Whats happen is:

One out the 9 computer that is using the server and a file server was not able to access it and then all of a shouden he could - but then it completely stopped work when the computer was moved - i ran a Cat5e cable and it looked to be fine after that

But now 2 more computer or not able to connect to the server but there able to access the internet-

First i thought it was the PC's but not its looking to be an intermittent problem with the server - but im not to sure which way to trouble shoot it

all the computer are added to the domain and are set to DHCP and the server is only use for a file server

Anything that i can try would be great

Thanks

Somanynames 90

feylya Moderator
#2

Open your security logs on your file server and look for the machine name

somanynames90 Registered User
#3

Ok i was looking at it again to night

*All the computers are set to DHCP
*All are connected to a 16 port switch
*Eircom is the ISP set to DHCP
*Running Windows Server 2003 SP2
*There a Domain Controller and also DNS Server
*File server
*Wins server also also

when i go to start and run and type \\server or \\192.168.1.1 it can either come up striaght away or it takes a long time to bring up the window with all the folders

Some times

This problem is very imtermiant but its happens with in minutes

I spent a few hours today from 4:40PM till about 7:00PM trying to unber stand what is happin but im none the wiser

I took a copy of the Logs but not sure how to read them in terms what do i have to do

The Lay out the place is 9PC(Wired) and one Dell Server(512MB, 2.8Ghz, S 2003) and the ISP is Eircom

Any one any ideas

Thanks

Somanynames90

feylya Moderator
#4

Have you checked your DHCP leases to check that there's no conflicts?

somanynames90 Registered User
#5

How do i do that ?
check the DHCP leases ?

somanynames90 Registered User
#6

I rang ping tests to
ping server -t
ping 192.168.1.1 -t

and all off them worked fine - but i was not able to access the files on the server


Somanynames90

feylya Moderator
#7

DHCP snap in for MMC.

What sort of permissions do you have set on the shares? What sort of account are you using to log into the dodgy machine with?

somanynames90 Registered User
#8

Do you have skype or MSN


I just look at the snap in - there is no DHCP
DHCP is all done by the Eircom Router whick is also provides the internet

feylya Moderator
#9

Are all the machines the same build?
Are all the accounts being logged into with the same account?
Are these accounts in AD?
Are the machine accounts in AD?
Are all the machines accounts in the same OU?

somanynames90 Registered User
#10

feylya said:
Are all the machines the same build?
Are all the accounts being logged into with the same account?
Are these accounts in AD?
Are the machine accounts in AD?
Are all the machines accounts in the same OU?


Are all the machines the same build?
All XP

Are these accounts in AD?
Yes

Are the machine accounts in AD?
All but one due to i could not get it back on the domain

Are all the machines accounts in the same OU?
Unsure what you mean

somanynames90 Registered User
#11

I just got into the Eircom Box and the Lease time is 1 Hour


If thats any use?

S

feylya Moderator
#12

I just reread your original post - is the Server DHCP?

Alzar Registered User
#13

Check the speed of the network card on the server. There may be a mismatch between it & the port on the switch? Are you in work?

Al.

somanynames90 Registered User
#14

NO - the server is not acting as DHCP - the Eircom Box is doing the DHCP

Im not in work at the Monment but im remotly connection to all the machines

S

Checked the Port Speed there all working at 100MBPS

feylya Moderator
#15

Does your server get it's IP address from DHCP?

Want to share your thoughts?

Login here to discuss!