Boards.ie uses cookies. By continuing to browse this site you are agreeing to our use of cookies. Click here to find out more x
Post Reply  
 
 
Thread Tools Search this Thread
06-08-2013, 22:31   #16
liptonvillag
Registered User
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 81
Quote:
Originally Posted by youcancallmeal View Post
Yep this did the trick for me too.
I see it has made the news now too
Glad to hear it worked for you. Interesting article. Annoys people got scammed. I would have thrown the lap top in the bin rather then pay it even it was going to be unlocked. Hopefully it raises awareness.

take it easy
liptonvillag is offline  
Advertisement
12-08-2013, 22:33   #17
fryup
Registered User
 
fryup's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: planet earth
Posts: 6,232
i got the feckin thing on saturday (frighten the life out of me...till i saw they were looking for money then it clicked)

so i did a safe mode > system restore

then did a spybot scan and it came back with...fraud-hotspot-shield is this whats behind the garda scam??

Well i removed it, but now i can't use mobile bb ??
fryup is online now  
12-08-2013, 23:00   #18
RossieMan
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 1,009
Quote:
Originally Posted by fryup View Post
i got the feckin thing on saturday (frighten the life out of me...till i saw they were looking for money then it clicked)

so i did a safe mode > system restore

then did a spybot scan and it came back with...fraud-hotspot-shield is this whats behind the garda scam??

Well i removed it, but now i can't use mobile bb ??

i've seen it 10+ times and its always been a file called Skype.dat somewhere in your files.

Not seen it done with a system restore before.

Safe mode, run malwarebytes, reboot.
That's the way i'd recommend someone who doesn't have access to an external caddy to do it.

With your broadband issue, who knows what you've deleted. Maybe try a system restore to get it back and hope it works? then boot into safe mode, install malwarebytes, delete the file(probably skype.dat) and reboot.

Then run a well known, trusted spyware to remove any leftovers.
RossieMan is online now  
13-08-2013, 02:13   #19
wilddarts
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 143
Quick Question on this Scamware

I got this Garda virus recently, about a week after my McAfee subscription ran out and I hadn't renewed unfortunately.

It wouldn't allow Windows to start up in any mode, but I could access Toshiba's HDD Recovery option as well as other options that didn't work, the System Restore showed no previous dates that I could revert back to. Anyway I ran the HDD recovery option as I hadn't anything of critical importance on that laptop and wouldn't be familiar with the remedies posted here.

To get the point, can anyone please tell me if my McAfee Subscription had been active (Antivirus Plus), would it have picked up this thing or do I need software that's better and probably more expensive to prevent it happening again??

Thanks in advance for any replies.
wilddarts is offline  
13-08-2013, 09:02   #20
johndoe99
Registered User
 
Join Date: May 2008
Location: Waterford City
Posts: 1,557
I've been hit a few times with that pesky Garda Ransomware, each time I've been Running AVG free edition. However a few days ago an AVG pop-up informed me that the Garda ransomware and been detected and quarantined. AVG must have finally created an update.
johndoe99 is offline  
Advertisement
13-08-2013, 09:55   #21
fryup
Registered User
 
fryup's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: planet earth
Posts: 6,232
where does this virus reside?? does it attach itself to a download? i did come across a hacked website last week was it then that i got it??
fryup is online now  
13-08-2013, 10:33   #22
jsa112
Registered User
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 420
Hard to say for sure, but I'd imagine it uses exploits in javascript or java to get in. Of course, anything you download is a potential entry point, eg: torrents etc.

wildarts, not many AV's stop, pickup or remove this virus. mcafee isn't very good in the first place though. Check out Avast, its free and excellent, and malwarebytes, and a good browser like chrome
jsa112 is online now  
Thanks from:
13-08-2013, 10:34   #23
RossieMan
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 1,009
Quote:
Originally Posted by fryup View Post
where does this virus reside?? does it attach itself to a download? i did come across a hacked website last week was it then that i got it??
never seen the cause of it as i've not had it myself.

and to answer the question bout Mcafee, it still gets it.
Nearly all computers i've seen have had anti-virus and it hasn't made a bit of difference. It does seem that most are now releasing updates for it, however.
RossieMan is online now  
13-08-2013, 12:01   #24
fryup
Registered User
 
fryup's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: planet earth
Posts: 6,232
Quote:
Originally Posted by jsa112 View Post
Hard to say for sure, but I'd imagine it uses exploits in javascript or java to get in.
websites with live webcams??
fryup is online now  
Advertisement
13-08-2013, 12:07   #25
jsa112
Registered User
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 420
yeah you are taking a big chance with anything like that, especially if its a pr0n/chatroulette type thing. If it asks you to install programs/toolbars then you are going to get the pc infected.

if you are suspicious of links you scan them/find out more info with these extensions

http://www.freedrweb.com/linkchecker/
https://www.mywot.com/
http://www.siteadvisor.com/
jsa112 is online now  
Thanks from:
30-08-2013, 20:00   #26
TheBoffin
Registered User
 
Join Date: Apr 2008
Location: Waterford
Posts: 424
Hi,

I have wrote an article on this issue (at least I think its the same issue) - http://social.technet.microsoft.com/...ack-issue.aspx
TheBoffin is offline  
30-08-2013, 20:33   #27
RossieMan
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 1,009
Quote:
Originally Posted by TheBoffin View Post
Hi,

I have wrote an article on this issue (at least I think its the same issue) - http://social.technet.microsoft.com/...ack-issue.aspx
that's an awful lot of work, when there is much easier ways to get rid of it.
RossieMan is online now  
Post Reply

Quick Reply
Message:
Remove Text Formatting
Bold
Italic
Underline

Insert Image
Wrap [QUOTE] tags around selected text
 
Decrease Size
Increase Size
Please sign up or log in to join the discussion

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search



Share Tweet