Boards.ie uses cookies. By continuing to browse this site you are agreeing to our use of cookies. Click here to find out more x
Post Reply  
 
Thread Tools Search this Thread
04-05-2013, 13:46   #1
minterno
Registered User
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 363
Humax HDR 1000s and fta

hi guys,I bought a Humax HDR 1000s and am having a play with it since last night.I think its a nice setup and seems smooth out but im not getting any channel list when i switch from freesat to fta,i can switch between channels but am getting no list or epg to view,i know i can only get now and next with fta but im not getting anything at all on the humax in fta mode,all im getting is the channel name in the botom left of the screen,i have done a full scan and could see all the channels coming in during the scan but theres no pop up screen with any info about channel,program or whats on,is the reciever only good for freesat or is there a way of getting a normal fta menu,regards
minterno is offline  
Advertisement
04-05-2013, 18:38   #2
Trevord
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Location: Cork and Galway
Posts: 611
You need to so a seperate scan in non freesat mode.

You can then order/delete them as you see fit.
Trevord is offline  
05-05-2013, 02:04   #3
minterno
Registered User
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 363
Quote:
Originally Posted by Trevord View Post
You need to so a seperate scan in non freesat mode.

You can then order/delete them as you see fit.
Have done a full scan in stb(non freesat mode) but im not getting any channel line up.i wont have access to the reciever for a while as i have given it to a friend who has given up sky and is hoping the humax will keep the kids happy.regards
minterno is offline  
05-05-2013, 08:50   #4
Digital Satellite TV
Registered User
 
Join Date: Feb 2011
Location: TvTrade.ie
Posts: 230
Quote:
Originally Posted by minterno View Post
Have done a full scan in stb(non freesat mode) but im not getting any channel line up.i wont have access to the reciever for a while as i have given it to a friend who has given up sky and is hoping the humax will keep the kids happy.regards
hopefully this should help

Digital Satellite TV is offline  
05-05-2013, 13:01   #5
minterno
Registered User
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 363
Quote:
Originally Posted by Digital Satellite TV View Post
hopefully this should help

thanks for the reply,i have done the scan just as in the youtube clip and have it working the same,its just i had expected the usual fta epg and program synopsis,not having a channel line up and synopsis in the stb mode is a bit of a let down but the feesat mode is ver nice,cheers
minterno is offline  
Advertisement
05-05-2013, 13:35   #6
Digital Satellite TV
Registered User
 
Join Date: Feb 2011
Location: TvTrade.ie
Posts: 230
They just want to differentiate (Fresat vs Free to Air) it out a fair bit and make the freesat option more attractive I suppose. It's in their interest so can really blame them. Glad the video helped anyway.
Digital Satellite TV is offline  
27-10-2013, 11:14   #7
emerald007
Registered User
 
emerald007's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 525
anybody know how i can share out the humax HDR 1000 over a network. I would like to be able to drop mp3 files onto the box and then be able to play that file via the humax/tv. can seem to find any information on this out there.
emerald007 is offline  
13-12-2013, 13:42   #8
JungleMartin
Registered User
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 9
When FTA channels are being discussed on this thread, are we talking channels which are on satellite but not part of Freesat? (As opposed to FTA channels on terrestrial, e.g. RTE on Saorview?)

Cheers guys.
JungleMartin is offline  
13-12-2013, 15:10   #9
kooga
Registered User
 
Join Date: Sep 2012
Location: cork city
Posts: 678
i'd say satellite FTA as the humax doesn't not pick up the terrestial irish channels (saorview)!
kooga is online now  
Advertisement
13-12-2013, 21:58   #10
JungleMartin
Registered User
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 9
Thanks kooga. That's what I thought but wanted to make sure I understood correctly.
JungleMartin is offline  
Post Reply

Quick Reply
Message:
Remove Text Formatting
Bold
Italic
Underline

Insert Image
Wrap [QUOTE] tags around selected text
 
Decrease Size
Increase Size
Please sign up or log in to join the discussion

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search



Share Tweet