Boards.ie uses cookies. By continuing to browse this site you are agreeing to our use of cookies. Click here to find out more x
Post Reply  
 
 
Thread Tools Search this Thread
12-04-2012, 21:16   #1
smokey32
Closed Account
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 80
Free channels on sky

Hi. Recently i had to cancel my sky subscription so have been cut of by sky. A friend told me he thinks it is still possible to watch certain free to air channels like itv etc but they are not sure how. He mentioned something about taking out the sky viewing card and switching the box back on. He said it would still list all my usual channels but i will only be able to watch certain channels. Does anyone know if this is true before i try it because i dont want to mess up the box.
Thanks a million.
smokey32 is offline  
Advertisement
12-04-2012, 21:20   #2
brian ireland
Registered User
 
brian ireland's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: In front of this Feckin PC Again!!
Posts: 1,599
If you take out the card and restart it as far as I know you will get the UK epg ITV 1 2 3 4 etc.
brian ireland is offline  
12-04-2012, 21:41   #3
PogMoThoin
Closed Account
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 13,650
Quote:
Originally Posted by brian ireland View Post
If you take out the card and restart it as far as I know you will get the UK epg ITV 1 2 3 4 etc.
Not if it's a Sky HD box, AFAIK it doesn't change EPG when you remove the card
PogMoThoin is offline  
(2) thanks from:
12-04-2012, 21:44   #4
zerks
Registered User
 
zerks's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: My own little world
Posts: 16,151
If it's a HD box then it'll be stuck on the Irish EPG which means 99% of the most popular fta channels will need to be manually tuned in and watched via Other Channels.

If it's not a HD box then all the FTA channels will be available by removing the card & plugging the box out then in again.Set the most popular as favourites and use the blue button to scroll through 'em.

Here's a list of the fta channels available http://en.wikipedia.org/wiki/List_of...s_at_28%C2%B0E
zerks is offline  
(2) thanks from:
12-04-2012, 22:04   #5
brian ireland
Registered User
 
brian ireland's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: In front of this Feckin PC Again!!
Posts: 1,599
Quote:
Originally Posted by PogMoThoin View Post
Not if it's a Sky HD box, AFAIK it doesn't change EPG when you remove the card
Ok I stand corrected. Must have been a standard box my sister had and it worked on that.
brian ireland is offline  
Advertisement
12-04-2012, 23:50   #6
smokey32
Closed Account
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 80

Quote:
Originally Posted by zerks View Post
If it's a HD box then it'll be stuck on the Irish EPG which means 99% of the most popular fta channels will need to be manually tuned in and watched via Other Channels.

If it's not a HD box then all the FTA channels will be available by removing the card & plugging the box out then in again.Set the most popular as favourites and use the blue button to scroll through 'em.

Here's a list of the fta channels available http://en.wikipedia.org/wiki/List_of...s_at_28%C2%B0E
Hi. Thanks for the help. It is a sky hd box. So are you saying that if i go to add channels and put in the frequency details for free to air channels then i can recieve them????
Thanks.
smokey32 is offline  
13-04-2012, 12:42   #7
John mac
Registered User
 
John mac's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: 54n,9.1w ish 23M
Posts: 4,106
Quote:
Originally Posted by smokey32 View Post
Hi. Thanks for the help. It is a sky hd box. So are you saying that if i go to add channels and put in the frequency details for free to air channels then i can recieve them????
Thanks.
Yup.
John mac is offline  
Thanks from:
13-04-2012, 19:12   #8
zerks
Registered User
 
zerks's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: My own little world
Posts: 16,151
Quote:
Originally Posted by smokey32 View Post
Hi. Thanks for the help. It is a sky hd box. So are you saying that if i go to add channels and put in the frequency details for free to air channels then i can recieve them????
Thanks.
Better option is to get a ftv card from adverts,there's a guy from Wicklow doing them for €15.
No messing about having to go to Other Channels to watch your favourite stuff.
The card will make the box revert to the UK EPG.
zerks is offline  
17-04-2012, 08:05   #9
bodonnell
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Location: Limerick
Posts: 249
E-mail setanta & request a ftv card quoting BAI Sound & vision scheme, tell them you already have a receiver and dish etc, they will order a card from sky for you & you should have it in 5 days or less. No cost for this.
bodonnell is offline  
Advertisement
17-04-2012, 10:13   #10
zerks
Registered User
 
zerks's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: My own little world
Posts: 16,151
Disney HD is fta atm on 10921 H 22.0 5/6

Looks like tests for HD. It's a bit hit & miss for when its on so people might get lucky.
zerks is offline  
17-04-2012, 11:25   #11
MarkK
Registered User
 
MarkK's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 636
Send a message via Yahoo to MarkK
Quote:
Originally Posted by bodonnell View Post
E-mail setanta & request a ftv card quoting BAI Sound & vision scheme, tell them you already have a receiver and dish etc, they will order a card from sky for you & you should have it in 5 days or less. No cost for this.
What benefits or channels will that give him that he doesn't get with his old subscription card?
MarkK is offline  
17-04-2012, 11:51   #12
zerks
Registered User
 
zerks's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: My own little world
Posts: 16,151
Quote:
Originally Posted by MarkK View Post
What benefits or channels will that give him that he doesn't get with his old subscription card?
It's a ftv card,it unlocks the UK EPG on HD boxes,plus he'll get a couple more channels previously unavailable such as Viva,LFCTV & Pick IIRC.
zerks is offline  
17-04-2012, 13:15   #13
gtg60
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Location: Wickla!
Posts: 1,681
Quote:
Originally Posted by zerks View Post
It's a ftv card,it unlocks the UK EPG on HD boxes,plus he'll get a couple more channels previously unavailable such as Viva,LFCTV & Pick IIRC.
Do the FTV cards supplied via Setanta give you the UK channels on the EPG? I thought they pointed towards the scrambled ones? I have some ex Irish sub cards and that is what they seem to do.
gtg60 is offline  
17-04-2012, 14:47   #14
bodonnell
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Location: Limerick
Posts: 249
Quote:
Originally Posted by gtg60 View Post
Do the FTV cards supplied via Setanta give you the UK channels on the EPG? I thought they pointed towards the scrambled ones? I have some ex Irish sub cards and that is what they seem to do.
Yes they do, have done the 'card trick' successfully with it. However, if you call setanta to activate it as instructed it then becomes enabled with the irish epg so best not to call!!
bodonnell is offline  
(2) thanks from:
17-04-2012, 15:22   #15
gtg60
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Location: Wickla!
Posts: 1,681
Quote:
Originally Posted by bodonnell View Post
Yes they do, have done the 'card trick' successfully with it. However, if you call setanta to activate it as instructed it then becomes enabled with the irish epg so best not to call!!
Ah, that's interesting!
gtg60 is offline  
Post Reply

Quick Reply
Message:
Remove Text Formatting
Bold
Italic
Underline

Insert Image
Wrap [QUOTE] tags around selected text
 
Decrease Size
Increase Size
Please sign up or log in to join the discussion

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search



Share Tweet