ubuntu flash player crashing - boards.ie
Boards.ie uses cookies. By continuing to browse this site you are agreeing to our use of cookies. Click here to find out more x
Post Reply  
Thread Tools Search this Thread
30-11-2011, 15:10   #1
Registered User
brianthomas's Avatar
Join Date: Nov 2010
Location: Clondalkin, Dublin
Posts: 171
ubuntu flash player crashing

My laptop keeps tripping over itself and i get the error that a shockwave plugin has failed. The problem is that my laptop cant turn off naturally and i gotta hold the power button everytime. anyone else gettin this? Its the newest download from UBUNTU. 11.4 or somethin.
Laptop is a dell inspiron 6000.
I have tried to download various flash players but they dont seem to go in.
On a side note is there a way i can wipe the drive and start fresh??
Thanks guys.
brianthomas is offline  
30-11-2011, 16:21   #2
Make your dreams happen
Khannie's Avatar
Join Date: May 2004
Posts: 9,421
Shockwave is actually a different plugin than flash (I think). It shouldn't be crashing your computer though, one way or the other.

If you want to start from scratch, just go with a reinstall of the OS though. It will offer you the option of a wipe.
Khannie is offline  
01-12-2011, 10:44   #3
Registered User
Stuxnet's Avatar
Join Date: Jan 2005
Posts: 3,479
are you using FF or chrome ? shouldnt be any problems with chrome, if using FF I suggest install the Flash-Aid addon, and use it to install the beta version of flash, usually much better, even tho "beta"..
Stuxnet is offline  
Thanks from:
01-12-2011, 23:05   #4
human 19
Registered User
Join Date: Jul 2010
Location: Longford
Posts: 487
I had the shut down problem years ago with a distro. Looked to see what processes were running to see if I could spot a possible culprit. ClamAV anti-virus updater looked suspicious so purged ClamAV. Problem was solved.
human 19 is offline  
11-03-2012, 15:07   #5
Registered User
Join Date: Jul 2009
Posts: 16
flash player problem

hi everyone

i have the more or less same problem, i have a dell inspiron 10 mini (netbook) i have reinstating her to her factory seting,
the problem is everytime i turn on the laptop it tell me to install the lastes flash player, then i install the lasted flash player, and then i would shut her down, an turn her on again and the same thing happens again, is there any way of solving the problem, as for everytime i turn her on dosen't mater how many times in the day i would have to install the flash player,

please if somebody could help it would most be appresatade

snowman6416 is offline  
11-03-2012, 18:37   #6
human 19
Registered User
Join Date: Jul 2010
Location: Longford
Posts: 487
does this happen when connecting to the internet?

If so,have you checked in the preference or options of your browser, that "enable java script" is ticked?
human 19 is offline  
Post Reply

Quick Reply
Remove Text Formatting

Insert Image
Wrap [QUOTE] tags around selected text
Decrease Size
Increase Size
Please sign up or log in to join the discussion

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Share Tweet