Strava Boards.ie Club - Page 5 - boards.ie
Boards.ie uses cookies. By continuing to browse this site you are agreeing to our use of cookies. Click here to find out more x
Post Reply  
 
 
Thread Tools Search this Thread
30-09-2011, 10:02   #61
Cookie_Monster
Registered User
 
Cookie_Monster's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: New Plymouth
Posts: 19,343
Send a message via Skype™ to Cookie_Monster
Quote:
Originally Posted by Idleater View Post
Funnily, I've been adding my commutes to Garmin connect and my races/training spins to Strava. When they sort out the "commute" filter I'll upload everything there.
you can tag the ride as a commute if you like when editing it, dunno if that's enough for you
Cookie_Monster is offline  
Advertisement
30-09-2011, 10:11   #62
daragh_
Registered User
 
daragh_'s Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: d'Burra
Posts: 1,790
Can you filter by type of Ride so that everything doesn't appear on the Boards page?

I find my daily commute fascinating but I don't want to bore the rest of you.
daragh_ is offline  
30-09-2011, 10:13   #63
Idleater
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Location: Eurovelo6
Posts: 4,997
Quote:
Originally Posted by Cookie_Monster View Post
you can tag the ride as a commute if you like when editing it, dunno if that's enough for you
Done that, but it still shows up as 90% of the rows.

It also pollutes what your "followers" see. i.e. they get spammed every time you upload them.

I checked on their forum and it's on their todo list to tidy up, and the workaround is to make them private, which I do, however the filter still doesn't work I think. Will see what happens later.
Idleater is offline  
30-09-2011, 22:14   #64
seve65
Registered User
 
seve65's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Glanmire, Cork
Posts: 592
a bit off-topic, but strava have fixed an issue that was annoying me and perhaps others (hence the post). Some detected segments have been coming up as Unnamed Rd climbs, or sometime something more meaningful but not the best. You can now rename the segment by going to its web page and clicking on the text e.g. 'Unnamed rd climb' and it will turn into an edit box allowing you to change.

back on topic having joined the climnbing comp, my garmin today decided to fix me at about 150m elevation for the whole ride ! worked around it by uploading to garmin connect, applying elevation corrects, exporting to tcx file, and uploading to strava, et voila, sort of !
seve65 is offline  
30-09-2011, 23:56   #65
jimzy
Registered User
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 174
I'm in too, my measly 8k over the last couple of months had moved us up zero places to #32!
jimzy is offline  
Advertisement
01-10-2011, 10:18   #66
mfdc
Registered User
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 303
Gotta say, Strava is great for the leaderboards and giving motivation when you hit a hill, but a lot of the stuff on there is really janky. The elevation calculations on some rides are way way off, the calculated power is all over the place in several regards (sometimes it just keeps asking for your weight and never calculates anything, then sometimes the values it calculates seem really weird), they have hiccups in which rides seemingly disappear (I lost KOM on a hill last week, checked it a few days later and I was back at the top - about half the rides registered on that hill were gone. Stayed that way until about 2 days later, then they're back and I'm #2 again), the "Recent Achievements" are recent in the sense that it's pulling from things you recently uploaded and not things you actually did recently, it only calculates segments when you upload - so if you go back and put in an older faster ride it still says on achievements for the newer one that it was your fastest time. Oh also some segments seem to appear out of nowhere, there's a couple I was registered on where I was the only person to do it and was KOM, that I didn't create.

And last but not least it shows me w/ 19km of climbing on my profile page, and only 5km in the contest! That's a petty one I know It's a really great idea for a site, I just hope they can work all these implementation issues out in time and that scaling up isn't an issue for them.
mfdc is offline  
01-10-2011, 10:50   #67
Cookie_Monster
Registered User
 
Cookie_Monster's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: New Plymouth
Posts: 19,343
Send a message via Skype™ to Cookie_Monster
Yeah, it's got a lot of problems all right but it's still fairly good and way better than garmin connect...
Cookie_Monster is offline  
01-10-2011, 11:53   #68
seve65
Registered User
 
seve65's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Glanmire, Cork
Posts: 592
Quote:
Originally Posted by mfdc View Post
The elevation calculations on some rides are way way off
Do u have an example of that, its usually the garmin or mobile data thats wrong on the elevations as they Starva doesnt have any elevation correction for europe ?

The site definitely has its foibles, but its great fun to use and as was pointed out its way better than garmin connect or any of the others (except for drawing new routes). The support link on strava web page will answer q.s and even fix things for you, so given its free, Im not too bothered about any glitches. It has loads of potential as well, now the idea is/has taken off, I can think of loads of new features e.g. a map of all the latest cat x climbs in an area with some kind of colour coding for hot routes (base on speed/frequency of use/gradient etc). Having a better view of segments you or others have ridden on opens up a gamut of possibilities too.
seve65 is offline  
01-10-2011, 12:13   #69
mfdc
Registered User
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 303
Quote:
Originally Posted by seve65 View Post
Do u have an example of that, its usually the garmin or mobile data thats wrong on the elevations as they Starva doesnt have any elevation correction for europe ?
Here's an example - 5000m of climbing on the Wickow 200, when SportTracks gives 2400m. There's a few others aswell, there's a segment for the entire Marmotte course that lists the elevation gain at 2000m when it's really closer to 5000.
mfdc is offline  
Advertisement
01-10-2011, 12:18   #70
seve65
Registered User
 
seve65's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Glanmire, Cork
Posts: 592
thats way out alright ! Stick a question up on the strava support would be intersting to know their answer.
seve65 is offline  
01-10-2011, 13:55   #71
jimm
Registered User
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 529
Just signed up with Strava and joined Boards.ie club there also. I have 82,950m of ascent this year which is saved in Garmin Training Centre on my PC. Can I upload this to Strava or does it have to come from the GPS device? I usually delete the history from my Edge 705 every few weeks after saving the files.
jimm is offline  
01-10-2011, 16:58   #72
seve65
Registered User
 
seve65's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Glanmire, Cork
Posts: 592
you can...export to tcx file from training centre, then upload via strava web page- choose file upload.

Files have to be done one at a time....or zip up all the files and e-mail to Strava to upload.

Last edited by seve65; 01-10-2011 at 16:58. Reason: bad spelling
seve65 is offline  
Thanks from:
01-10-2011, 19:18   #73
Cookie_Monster
Registered User
 
Cookie_Monster's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: New Plymouth
Posts: 19,343
Send a message via Skype™ to Cookie_Monster
Quote:

Files have to be done one at a time....or zip up all the files and e-mail to Strava to upload.
Not true, I uploaded my hundred odd files normally, only took two batches iirc.

Copy all the files back onto the gps and bulk upload from there.

Last edited by Cookie_Monster; 01-10-2011 at 19:34.
Cookie_Monster is offline  
(2) thanks from:
02-10-2011, 14:00   #74
cantalach
Registered User
 
Join Date: Apr 2008
Location: Cork
Posts: 1,028
IIRC correctly, when Strava first started up it had an import feature whereby it pulled in all your old ride data from Garmin Connect. Unfortunately, Garmin sent them a cease-and-desist letter and, being a tiny company and not wanting to take on a big shot like Garmin, Strava pulled the feature.
cantalach is offline  
05-10-2011, 10:12   #75
Plastik
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Location: Wicklow
Posts: 1,509
Just off the Top-25 Overall now!
Plastik is offline  
Post Reply

Quick Reply
Message:
Remove Text Formatting
Bold
Italic
Underline

Insert Image
Wrap [QUOTE] tags around selected text
 
Decrease Size
Increase Size
Please sign up or log in to join the discussion

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search



Share Tweet