TV3 to build €4m HD studio - Page 3 - boards.ie
Boards.ie uses cookies. By continuing to browse this site you are agreeing to our use of cookies. Click here to find out more x
Post Reply  
 
 
Thread Tools Search this Thread
26-08-2012, 22:47   #31
The Cush
Registered User
 
Join Date: Oct 2002
Location: Limerick, Mullaghanish Tx
Posts: 8,477
Latest information on TV3's HD studio, TV3 press release and article in the Sunday Business Post (Aug 26th)

Quote:
TV3 launches its broadest ever schedule
23.08.12

...

TV3 confirmed the completion of its new HD Studio at its Ballymount Dublin HQ. Scheduled to open before the year end, the studio will provide TV3 with world-class facilities to develop a whole new roster of programming.

http://www.tv3.ie/article.php?articl...&pagename=news
Quote:
Ad revenue growth for TV3

...

In the coming weeks, TV3 will announce a naming rights partner for its new, 500 square-foot HD studio. The agreement - believed to be with an electronics company that has interests in television production - is being finalised.

Sunday Business Post
Note the error in the SBP article - 500 sq. ft. HD studio, should be 500 sq. mts I believe.

Last edited by The Cush; 26-08-2012 at 22:53.
The Cush is offline  
Advertisement
26-08-2012, 23:18   #32
byte
Registered User
 
byte's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: Town
Posts: 16,908
I wonder who the electronics company is.

Sony? Panasonic? SiS?
byte is offline  
26-08-2012, 23:36   #33
NIMAN
Registered User
 
Join Date: Sep 2005
Location: Here.
Posts: 6,541
Tell them to stop, HD is so 2011

http://www.bbc.com/news/technology-19370582
NIMAN is online now  
27-08-2012, 10:37   #34
xxyyxx
Closed Account
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 219
That is surely only going to be useful for big outside displays. Unless of course you have a cinema screen at home :-)
xxyyxx is offline  
27-08-2012, 12:52   #35
Machinehead
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Location: The Dark Side of the Moon
Posts: 587
[QUOTE=NIMAN;80450478]Tell them to stop, HD is so 2011

http://www.bbc.com/news/technology-19370582[/QUOTE]

BBC won't be going for that any time soon. Public opinion is trying to get them to retain 1920x1080i which they introduced for their Olympic HD coverage. They seem to be of the opinion that 1440x1080i is adequate for DSAT & also conforms with some mandate that they must have equal quality coverage between Freeview & Freesat. Other FTA HD channels such as Channel 4, ITV & NHK don't seem to be affected by these constraints.
Link to digital spy thread on the subject.
http://forums.digitalspy.co.uk/showthread.php?t=1723451
Machinehead is offline  
Advertisement
28-08-2012, 09:56   #36
Elmo
Registered User
 
Elmo's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Posts: 17,033
LIVE FROM THE SAMSUNG/SONY/PANASONIC HD STUDIOS IN DUBLIN, IRELAND IT'S THE TV3 NEWS AT 5:30

LIVE FROM THE SAMSUNG/SONY/PANASONIC HD STUDIOS IN DUBLIN, IRELAND IT'S VINCENT BROWNE TONIGHT (OPTIONAL WITH GUEST HOST ....)

Board meeting at TV3

DMcR: So lads we can't advertise on the News options lads?
BF: We make Vincent Browne into a political Big Brother.
NC: Vincent won't go for reality TV.
DMcM: Yeah! try getting him to introduce Phychics Live.
FMcG: How about we get the Guys from Tallafornia to sit in with Vincent Browne and have Vinny to you know ask them about drinking jagermeister in the 2010s and like the damage that it is doing to society
DMcR: Don't think the guys from Jagermeister would like the Tallafornia lads representing them.
TV3 Consultant: Why not give naming rights to a new HD studio

(I am sure I am taking the naming rights Idea away from someone in TV3 but just wanted to be fair )
Elmo is offline  
28-08-2012, 12:20   #37
Trick of the Tail
Registered User
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,094
I hope they will do something about their sound quality.

The sound from their live studios is terrible, very poor acoustics exacerbated by bad use of mic processing.

I'd also like to hear some use of 5.1 surround - what are the chances?

A.
Trick of the Tail is offline  
28-08-2012, 13:14   #38
Sam Russell
Registered User
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 4,223
I wonder if RTE might copy the naming idea.

"Here from the studio in Montrose ..."

might become

"Here from the Toyota (or whatever name you like) Studio in Montrose .......

Hope not.
Sam Russell is offline  
28-08-2012, 13:45   #39
SPDUB
Registered User
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 444
There was an interview with David McRedmond in this weeks Sunday Times though there was so much whining about RTE I couldn't finish the interview .
SPDUB is offline  
Advertisement
29-08-2012, 15:10   #40
channelsurfer2
Registered User
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 1,292
Quote:
Originally Posted by SPDUB View Post
There was an interview with David McRedmond in this weeks Sunday Times though there was so much whining about RTE I couldn't finish the interview .
i read that interview too. awful stuff to give DMcR over nearly a full page to moan about rte and say that tv3 is really a better public service broadcaster than rte. moaned on and on about how rte2 should be shut and that they should not be allowed buy any foreign programmes or rights and that setanta should still have the rabodirect league....
channelsurfer2 is offline  
31-08-2012, 22:24   #41
Machinehead
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Location: The Dark Side of the Moon
Posts: 587
Got this from TV3 a few days ago.

Thank you for your email.

We expect to launch the new studio in November this year.

It is not yet decided if or when the new HD service will appear on the Saorview platform. We await clarity on Tariffs for carriage on Saorview before we can complete our business analysis.
Machinehead is offline  
Thanks from:
14-09-2012, 09:40   #42
Apogee
Registered User
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 2,193
TV3 joins up with Sony for HD studio

Quote:
Originally Posted by Irish Independent
TV3 has announced it is to join up with Sony International to provide "the latest in high-definition camera and support equipment" for the company's new HD studio at their headquarters in Dublin. As part of the multi-year deal, the studio will be named the 'Sony HD Studio Dublin'. The 500sqm development, which is based on similar designs at Sky and BBC, was completed in July 2012 and is Ireland's largest purpose-built TV studio. The work completes the upgrading of TV3's facilities following the installation of a HD transmission suite and infrastructure in 2010.
http://www.independent.ie/business/w...o-3228919.html
Apogee is offline  
(2) thanks from:
14-09-2012, 09:48   #43
MarkK
Registered User
 
MarkK's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 638
Send a message via Yahoo to MarkK
I can't imagine Sony paying them much until they actually start broadcasting programmes in HD from the studio.
MarkK is offline  
14-09-2012, 10:09   #44
tlaavtech
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Location: Tramore
Posts: 219
Quote:
Originally Posted by MarkK View Post
I can't imagine Sony paying them much until they actually start broadcasting programmes in HD from the studio.
The deal would likely have been for very favourable pricing on the equipment rather than a payment from Sony.
tlaavtech is offline  
Thanks from:
14-09-2012, 17:55   #45
formerly scottish paddy
Registered User
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 428
Quote:
The 500sqm development, which is based on similar designs at Sky and BBC, was completed in July 2012 and is Ireland's largest purpose-built TV studio.
I don't think so, as studio 4 at Montrose is about twice the size!
formerly scottish paddy is offline  
Post Reply

Quick Reply
Message:
Remove Text Formatting
Bold
Italic
Underline

Insert Image
Wrap [QUOTE] tags around selected text
 
Decrease Size
Increase Size
Please sign up or log in to join the discussion

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search



Share Tweet