Boards.ie uses cookies. By continuing to browse this site you are agreeing to our use of cookies. Click here to find out more x
Post Reply  
 
 
Thread Tools Search this Thread
13-02-2010, 18:24   #316
_sparkie_
Registered User
 
_sparkie_'s Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 699
im sure this has been answered many times before but i am still a bit lost. i m going to the states in the summer and i plan on buying a 3gs. if i buy the 32gb 3gs from at&t how do i deal with the contract?
basically i am asking what is the easiest way to get an american iphone to work over here?
_sparkie_ is offline  
Advertisement
15-02-2010, 12:34   #317
Richard
Registered User
 
Join Date: May 2001
Posts: 2,138
O2 in the UK now will unlock phones

I haven't read the whole thread but it may interest you to know that O2 are offering to unlock any iPhones on contract for free. They will also unlock PAYG phones after, I think, a year.

Although this probably isn't any use to most people on here, it does show that Irish networks could do the same and offer legit unlocking.
Richard is offline  
15-02-2010, 16:12   #318
smyths
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 476
Was just on to o2 there they will review unlocking once other networks start selling the iPhone as it is still exclusive to o2
smyths is offline  
19-02-2010, 16:54   #319
EuskalHerria
Registered User
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 1,482
Is there a way to unlock iphone 3g with the latest firmware? Tried using blackrain and it just keeps freezing. Need to unlock it to meteor but cant seem to find software to do it, cheers.
EuskalHerria is offline  
23-02-2010, 20:54   #320
karlf
Registered User
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 15
Used blackra1n didn't work what can I do?

I tried using blackra1n to unlock my iphone 3g S and it I got as far as trying to install cydia and entering repo666 (was following a how to video on youtube) but it wouldn't work. The phone entered recovery mode and did nothing for hours. I then restored it via iTunes and since then I cant seem to use blackra1n at all. It says its working, reboots but unlike the first time it is not listed on my apps screen. Is there anything I can do now?
I have read that you can stop your phone from being jailbroke and unlocked if the process goes wrong. Is that why I cant unlock mine?
Any help would be much appreaciated
karlf is offline  
Advertisement
23-02-2010, 20:57   #321
hshortt
Closed Account
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,555
So what firmware is it at now? If it's 3.13 you might be out of luck unless you tapped on the Cydia option to 'make my life easier'.

If you did that, you can downgrade following guides already mentioned in the thread.

Cheers
hshortt is offline  
23-02-2010, 21:12   #322
karlf
Registered User
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 15
I dont know what firmware I have to be honest, and dont know how to check.
I didnt get to a stage where it asked if I wanted to make life easier so I dont think I did. I wasn't able to install cydia as the phone froze while trying to install it.
I am not great with computers,programming etc so I find it all a bit hard to understand. I'll have a read through more of the thread and see if I can find anything to help.
karlf is offline  
23-02-2010, 22:27   #323
karlf
Registered User
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 15
I found out my firmware

Its version 3.1.3 (7E18). My phone is a (86004) o4 week, is this a 09 or 10 model? is there any way of telling?
I tried running a pwnage tool there but it is looking for a particular ipsw file but I dont have one saved to my computer. Is there a way of getting one and if I do and install it, is it unlocked/jailbroke? will this then allow me to run blackra1n again?
Also if I have blackra1n on my laptop can I connect my laptop to my iphone using computer to computer wifi network and transfer blackra1n to my phone? Can I then run blackra1n on my iphone and will that work?
Sorry for all the questions but I'm a vodafone payg customer and only got the iphone to unlock/jaiibreak it and use it on vodafone, no point in me having it and if I cant. Would brining it to one of those shops that unlock phones help.?
karlf is offline  
24-02-2010, 00:50   #324
hshortt
Closed Account
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,555
Hang onto the phone, there is a couple of new exploits that are doing the rounds for 3.13but nothing is available yet to simplify the process.

When you did the restore in iTunes it upgraded the firmware on you to the newest version which is 3.13. Unfortunately this version is not yet unlocked.

Good guides are normally found on iclarified.com

I doubt the unlock shops will be able to help you as they need the same tools available.

Cheers
hshortt is offline  
Advertisement
24-02-2010, 02:08   #325
balkieb2002
Registered User
 
balkieb2002's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Wellington, NZ
Posts: 1,774
Send a message via Yahoo to balkieb2002
I was having issues with 3.1.2 so upgraded to 3.1.3 using the custom firmware created from original source (using Sn0wbreeze 3.1.3).
The upgrade was grand but I am noticing a couple of troubling issues.
I'm on baseband 5.11.07.

The major issue I'm having is with cydia and adding sources. I managed to add one source but none since, also keep getting refresh errors.
The reason I need the source is that it contains the 3.1.3 phone unlock and other essential upgrades i.e. updated mobile substrate.

Any ideas?

Last edited by balkieb2002; 24-02-2010 at 02:14. Reason: Added more info
balkieb2002 is offline  
24-02-2010, 13:32   #326
Leiva
Closed Account
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 10,641
Quote:
Originally Posted by balkieb2002 View Post
I was having issues with 3.1.2 so upgraded to 3.1.3 using the custom firmware created from original source (using Sn0wbreeze 3.1.3).
The upgrade was grand but I am noticing a couple of troubling issues.
I'm on baseband 5.11.07.

The major issue I'm having is with cydia and adding sources. I managed to add one source but none since, also keep getting refresh errors.
The reason I need the source is that it contains the 3.1.3 phone unlock and other essential upgrades i.e. updated mobile substrate.

Any ideas?
Sn0wbreeze was posted on the Web as a 3.1.3 jailbreak solution , only for it to be taken down and revised to only suit a specific range of phones and devices :
iPod Touch 1G, 2G and iPhone 2G, 3G, and 3G[S](old bootrom & non MC).

Does your phone fall under this criteria ?

If not then it sounds like a clash between 3.1.3 and 5.12 baseband .
Leiva is offline  
25-02-2010, 01:37   #327
balkieb2002
Registered User
 
balkieb2002's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Wellington, NZ
Posts: 1,774
Send a message via Yahoo to balkieb2002
Quote:
Originally Posted by mixednuts View Post
Sn0wbreeze was posted on the Web as a 3.1.3 jailbreak solution , only for it to be taken down and revised to only suit a specific range of phones and devices :
iPod Touch 1G, 2G and iPhone 2G, 3G, and 3G[S](old bootrom & non MC).

Does your phone fall under this criteria ?

If not then it sounds like a clash between 3.1.3 and 5.12 baseband .
Cheers for the reply.

Yeah had checked that previously and dont think thats an issue.

My details are:
iphone 3g
Serial xx928xxxxxx (read that it means 2009 week 28 i.e. old bootrom)
Model MB496B (non MC)
Firmware 3.1.3
Baseband: 05.11.07 (so older baseband as well)

Now I haven't had the phone that long so obviously unsure that each thing means what it does (info came from web) but looking at that there should have been no issue with the upgrade. May try reinstalling cydia etc but that sounds like a lot of hassle for something that is actually working on/off (more off though!)
balkieb2002 is offline  
03-03-2010, 01:25   #328
karlf
Registered User
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 15
Had an idea

Lets say some backed up their iphone settings that were 3.1.2 and base band 05.11.07 and saved it to a disk/desktop etc could I use there computer to restore my iphone as these were the original settings on my phone.
If my phone is in recovery/DFU mode it gives me an option to set up as a new iphone or set up as karls iphone and restore. So if I did it on a friends computer and chose to restore it as their iphone would that work?
I am thinking no as each phone would have its own serial no etc and itunes would recognise it as a differen phone.
I have also read that another way of unlocing/jailbreaking is to remove the hardware that contains this info. Has anyone done this or know if it would work?
karlf is offline  
03-03-2010, 22:43   #329
dougs09
Registered User
 
Join Date: Aug 2009
Location: Dundalk
Posts: 257
i've not read through the thread, but i will do, but just need to ask this quick question

guy at work wants me to jailbreak his mates american iPhone, to work on whatever network it is over here he wants, so, is it possile to jailbreak the american ones, baring in mind they have a differet baseband to us here.

dunno what firmware version is on the phone, i'll know more once i get it tomorrow.

also, is jailbreaking it a simple and safe process, as in, i can't brick the thing can i? lol
dougs09 is offline  
04-03-2010, 09:20   #330
hshortt
Closed Account
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,555
There is no difference in the baseband between US and Irish iPhones. You can Jailbreak if its 3.1.2. If it's the newer version you'll have to wait until a method is released. Currently 3.1.3 can only be jailbroken if you followed certain steps prior to upgrading.

There's a difference between unlocking and jailbreaking. Jailbreak gives you other abilities, unlocking is dependent on the version of baseband. The newer one hasn't been unlocked yet.

You can't brick it by trying but if you upgrade you'll be stuck at that version and will have to wait until a method is released.

@Karlf, if your mate has already got a jailbroken iPhone he can use cydia to store the hashes of the firmware, then no matter what you try, upgrade/downgrade etc, you can always get back to where you were.

Don't use the restore in iTunes. Get the firmware you need from iclarified and then use SHIFT key plus restore in iTunes to install the version you want.

You can't do this to downgrade 3.1.3 unless you have the hashes stored as Apple have stopped signing the earlier firmwares so they can't be authenticated during the upgrade/downgrade process and won't work.

Cheers
hshortt is offline  
Post Reply

Quick Reply
Message:
Remove Text Formatting
Bold
Italic
Underline

Insert Image
Wrap [QUOTE] tags around selected text
 
Decrease Size
Increase Size
Please sign up or log in to join the discussion

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search



Share Tweet