Boards.ie uses cookies. By continuing to browse this site you are agreeing to our use of cookies. Click here to find out more x
Post Reply  
 
Thread Tools Search this Thread
03-03-2012, 21:32   #1
apophis
Registered User
 
apophis's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 190
Extending phone power line ?

Hi guys, not sure that this is the correct place for this question, but it is phone related so please bear with me,
I need to extend the power cord on a digital phone in order to reach the nearest power socket, would anyone know if this is possible and what type of line i would use to achieve it, any help would be greatly appreciated.
I know running a longer phone line to the base unit would be the ideal solution but for now thats not an option.
many thanks,

apophis
apophis is offline  
Advertisement
03-03-2012, 21:37   #2
GreenWolfe
Registered User
 
GreenWolfe's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Bloated Museum of Treachery
Posts: 1,614
Quote:
Originally Posted by apophis View Post
Hi guys, not sure that this is the correct place for this question, but it is phone related so please bear with me,
I need to extend the power cord on a digital phone in order to reach the nearest power socket, would anyone know if this is possible and what type of line i would use to achieve it, any help would be greatly appreciated.
I know running a longer phone line to the base unit would be the ideal solution but for now thats not an option.
many thanks,

apophis
If you want to extend the power cord, use something like this: http://www.amazon.co.uk/LINDY-Pin-Ma.../dp/B0000934FA
GreenWolfe is offline  
03-03-2012, 21:47   #3
apophis
Registered User
 
apophis's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 190
thanks EarthlyPangaea , very useful, but i need it to be as discreet as the original cord to run it round a doorway,

nice thought though,

apophis
apophis is offline  
03-03-2012, 22:01   #4
Donny5
Closed Account
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 1,767
How handy are you with a wire-cutter? You could cut the current wire and splice in some small gauge two-core (assuming it's DC).
Donny5 is offline  
03-03-2012, 22:05   #5
apophis
Registered User
 
apophis's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 190
Hi Donny5, yes its DC, i know i could handle the wiring no problem, where would i get something like that, needs to be compact to suit my situation.
thanks,

apophis
apophis is offline  
Advertisement
04-03-2012, 18:14   #6
Kenny Powers
Registered User
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 644
Quote:
Originally Posted by apophis View Post
Hi Donny5, yes its DC, i know i could handle the wiring no problem, where would i get something like that, needs to be compact to suit my situation.
thanks,

apophis
Try Maplin they should have what you need
Kenny Powers is offline  
Post Reply

Quick Reply
Message:
Remove Text Formatting
Bold
Italic
Underline

Insert Image
Wrap [QUOTE] tags around selected text
 
Decrease Size
Increase Size
Please sign up or log in to join the discussion

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search



Share Tweet