Computers: HP ProLiant MicroServer - Page 37 - boards.ie
Boards.ie uses cookies. By continuing to browse this site you are agreeing to our use of cookies. Click here to find out more x
Post Reply  
 
 
Thread Tools Search this Thread
20-02-2012, 16:34   #541
settings
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 196
Quote:
Originally Posted by km991148 View Post
Hey.. so the form posted in this thread is for last years offer.. does anyone have a HP Ireland contact to obtain an Irish for for (when bought via a UK supplier)?

I found a great deal in the UK, which is the same as the post cashback price in ireland.. but calling HP results in being passed around many suppliers!
Im pretty sure it doesnt matter if you bought it in the uk or here you can get 120e or £100 - whatever you like.
You need to send it off to the UK i think so the forms should be identical.
I bought mine here and my mate got his in the UK, both got the cash back.
Can you link the deal you got?

They are amazing machines.
settings is offline  
Advertisement
20-02-2012, 21:55   #542
omniscient_toad
Registered User
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 830
Does anyone know the cheapest place to order one of these including postage here, the prices seem to be up slightly from where Dabs were selling them before, still decent value!
omniscient_toad is offline  
21-02-2012, 00:06   #543
Explosive_Cornflake
Registered User
 
Explosive_Cornflake's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 1,568
Send a message via ICQ to Explosive_Cornflake
I meant to post this awhile ago, but for anyone on linux having issues with WOL, i came across this which works for me.

echo PCE6 > /proc/acpi/wakeup

In addition to the wakeonlon bit from ethtool has WOL working again for me.
Just throw the above into an init script when shutting down the box and WOL will work.
Explosive_Cornflake is offline  
Thanks from:
21-02-2012, 01:24   #544
spongerobinson
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 210
Quote:
Originally Posted by Explosive_Cornflake View Post
I meant to post this awhile ago, but for anyone on linux having issues with WOL, i came across this which works for me.

echo PCE6 > /proc/acpi/wakeup

In addition to the wakeonlon bit from ethtool has WOL working again for me.
Just throw the above into an init script when shutting down the box and WOL will work.
Hi Explosive_Cornflake,

Any chance of a more detailed description of this fix for a linux newbie? Or a link to where you found the fix online?

Oh and have you this fix working with FreeNAS?

Cheers

Last edited by spongerobinson; 21-02-2012 at 01:25. Reason: add info
spongerobinson is offline  
21-02-2012, 10:05   #545
km991148
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 577
Quote:
Originally Posted by settings View Post
Im pretty sure it doesnt matter if you bought it in the uk or here you can get 120e or £100 - whatever you like.
You need to send it off to the UK i think so the forms should be identical.
I bought mine here and my mate got his in the UK, both got the cash back.
Can you link the deal you got?

They are amazing machines.
Quote:
Originally Posted by omniscient_toad View Post
Does anyone know the cheapest place to order one of these including postage here, the prices seem to be up slightly from where Dabs were selling them before, still decent value!
Thanks for the replies - I confirmed with HP - it does not matter.. I can use either the UK or ROI form (Depending on what currency I have the cashback in). I will link to a good deal later (on mobile and cant rem the co), but I found the standard box for 200GBP ex VAT ex Delivery, 4GB upgrade for 220 ex vat and a 4TB bundle with freenas USB and RAM upgrade for less than 400 ex VAT - all these deals are the standard price - i.e. cash back has still to be applied - I would have bought here but elara et al have jacked up prices due to the cashback..
km991148 is offline  
Advertisement
21-02-2012, 10:19   #546
Stevo105
Registered User
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 219
Has anybody installed a dvb-s2 card and if so which one did you get? space will be an issue nice i already have a ATI graphics card installed

EDIT: Ordered a TBS 6981 dual tuner dvb-s2 pci-e low profile card. I just hope it fits

Last edited by Stevo105; 21-02-2012 at 11:46.
Stevo105 is offline  
21-02-2012, 21:20   #547
vibe666
Registered User
 
vibe666's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Clonee, Co. Meath
Posts: 12,674
Send a message via ICQ to vibe666 Send a message via MSN to vibe666 Send a message via Skype™ to vibe666
Quote:
Originally Posted by Stevo105 View Post
EDIT: Ordered a TBS 6981 dual tuner dvb-s2 pci-e low profile card. I just hope it fits
the only thing that will stop it fitting is a lack of determination. and possibly a lack of power tools!
vibe666 is offline  
21-02-2012, 22:45   #548
Explosive_Cornflake
Registered User
 
Explosive_Cornflake's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 1,568
Send a message via ICQ to Explosive_Cornflake
Quote:
Originally Posted by spongerobinson View Post
Hi Explosive_Cornflake,

Any chance of a more detailed description of this fix for a linux newbie? Or a link to where you found the fix online?

Oh and have you this fix working with FreeNAS?

Cheers
I'm not sure about FreeNAS, it's BSD based as far as I am aware. I'm not sure what way power management works on that.
I might give it a whirl over the weekend and see what I can dig up.
Explosive_Cornflake is offline  
22-02-2012, 08:12   #549
vibe666
Registered User
 
vibe666's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Clonee, Co. Meath
Posts: 12,674
Send a message via ICQ to vibe666 Send a message via MSN to vibe666 Send a message via Skype™ to vibe666
Quote:
Originally Posted by spongerobinson View Post
Hi Explosive_Cornflake,

Any chance of a more detailed description of this fix for a linux newbie? Or a link to where you found the fix online?

Oh and have you this fix working with FreeNAS?

Cheers
the lads on the freenas forums are very knowledgeable, it might be worth throwing up a thread with what you've found out so far and see if anyone has a solution.
vibe666 is offline  
Advertisement
22-02-2012, 11:14   #550
J-blk
Registered User
 
Join Date: Aug 2004
Location: Dublin
Posts: 3,896
Quote:
Originally Posted by J-blk View Post
A friend of mine got the Microserver as well but upgraded to 4GB so I'm going to try streaming some of the problematic files from his server to the iPad and see if it fares any better. I'll post back if it does.
Machalla (and anyone else using this with Plex)... I finally got around to testing this and it worked fine on my friend's Microserver. I then got an extra 2GB from Crucial (only €21.50 delivered), taking the memory to 4GB total and sure enough, Plex now streams all the problematic files beautifully and CPU usage is down about 30% on them. Early days still (just upgraded the RAM last night) but it worked without a single glitch so far.
J-blk is offline  
Thanks from:
22-02-2012, 14:54   #551
km991148
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 577
Current Deals

Sorry folks.. forgot to update this.. The deals I was talking about before were from ServersPlus.

4TB NAS Option (£370)
http://www.serversplus.com/servers/s...8553421-4tbnas

4GB Standard Option (219£)
http://www.serversplus.com/servers/s.../658553421-4gb

Bog Standard (199£):
http://www.serversplus.com/servers/t...ers/658553-421

If ordering for business you will need to give them 24hrs to validate your VAT no.

Also - if you cant call the +44845 no - get them on live chat..

Anyway.. sorry about delay (I think this company was mentioned in this thread earlier).

km
km991148 is offline  
Thanks from:
23-02-2012, 17:05   #552
km991148
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 577
Hey,

Thought I would post ths but dont think it is anything to worry about.

The HP response I received before was prom the HP Promotions mailing box (which appears to cover UK + ROI).

However I just received another mail from HP Ireland that states that I must buy from a ROI HP reseller.

I know from experience that when calling some numbers on the HP ROI site that it directs to resellers.

I do not know if this also happens with emails and wouldnt want to suggest that an HP reseller is using the HP.com email address to suggest that I should buy locally.

I will continue with servers plus..(According to my original HP mail and the others in this thread) but a small warning for others?
km991148 is offline  
28-02-2012, 11:46   #553
howamidifferent
Registered User
 
howamidifferent's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 975
Just an fyi to anyone who may experience any problems with the Microserver...
I bought three of these, 1 in February 2011, 1 in March 2011 and 1 in June 2011.

Was doing a reinstall on one of the servers moving from FreeNas back to Win2008R2 when I decided to update to the latest HP bios prior to loading the OS. Unfortunately. the BIOS update somehow corrupted the bios and no amount of tinkering between swapping parts from all 3 servers would allow the corrupt BIOS reboot. It was dead....Luckily it was the March purchase so was still in warranty (just)...

Contacted HP by their chat function and after asking me a few questions to verify if I had tried several recovery options, they agreed to send me out a replacement motherboard. It was delivered by DHL express next morning for free, along with a prepaid label to re-attach to the box to return the faulty piece.

Superb service and new board worked as expected. Cant beat that for customer service.
howamidifferent is offline  
(4) thanks from:
29-02-2012, 08:09   #554
vibe666
Registered User
 
vibe666's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Clonee, Co. Meath
Posts: 12,674
Send a message via ICQ to vibe666 Send a message via MSN to vibe666 Send a message via Skype™ to vibe666
Quote:
Originally Posted by km991148 View Post
Sorry folks.. forgot to update this.. The deals I was talking about before were from ServersPlus.
i bought my nas from them a few years back and i was very happy with the service they provided, even when i had a few problems clearing payment on my end they were great about the whole thing and very attentive and had me sorted in no time.

i'll definitely be using them again if the time comes.
vibe666 is offline  
Thanks from:
12-03-2012, 15:35   #555
frash
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Location: the next seat over
Posts: 831
Quote:
Originally Posted by Stevo105 View Post
Has anybody installed a dvb-s2 card and if so which one did you get? space will be an issue nice i already have a ATI graphics card installed

EDIT: Ordered a TBS 6981 dual tuner dvb-s2 pci-e low profile card. I just hope it fits
Sorry for the bump but I'm thinking of getting a Proliant and am wondering if this card fitted ok & how you got on with it?

Will want to put a HD graphics card into it too,
frash is offline  
Post Reply

Quick Reply
Message:
Remove Text Formatting
Bold
Italic
Underline

Insert Image
Wrap [QUOTE] tags around selected text
 
Decrease Size
Increase Size
Please sign up or log in to join the discussion

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search



Share Tweet